13:27 30.01.2016

Хмельницький має намір розірвати угоди про партнерство з двома російськими містами-побратимами

1 хв читати

Українське місто Хмельницький повідомило міським думам російських міст-побратимів Твері та Іванова про бажання розірвати партнерські відносини.

Відповідні листи за підписом мера Хмельницького Олександра Симчишина було направлено думам Іванова і Твері, повідомила прес-служба виконкому Хмельницької міськради.

"Враховуючи військову агресію Росії проти України, анексію Криму й окупацію частини Донецької і Луганської областей, що призвело до тисяч жертв серед громадян України, ми не маємо права навіть формально мати жодних партнерських відносин з містами Твер та Іваново", - заявив О.Симчишин.

Як наголошується в повідомленні, знаковим стало те, що, за інформацією очевидців, саме Іванівська 98-ма десантна дивізія брала участь у боях під Іловайськом, в яких загинули і жителі Хмельницького.

Мер Хмельницького О.Симчишин є представником партії ВО "Свобода". Раніше депутати фракції ВО "Свобода" у Київраді вимагали розірвання угод про "побратимські відносини" столиці України та міст Російської Федерації, зокрема з Москвою, Волгоградом, Санкт-Петербургом, Улан-Уде, Махачкалою і республікою Комі.

У свою чергу, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок на своїй сторінці у "Фейсбук" написав про те, що депутати "Свободи" мають намір ініціювати розірвання подібних угод з містами Російської Федерації по всій Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА