15:50 30.01.2016

У Донецьку представники "ДНР" викрали відомого вченого-релігієзнавця Козловського

2 хв читати

У непідконтрольному центральній владі Донецьку представники так званої ДНР викрали відомого вченого-релігієзнавця, викладача одного з донецьких ВНЗ Ігоря Козловського, повідомляє видання "Четверта влада".

"Терористи схопили відомого ученого-релігієзнавця, викладача одного з донецьких ВНЗ Ігоря Козловського", - пише видання з посиланням на повідомлення його рідних і знайомих, які перебувають у місті.

За інформацією видання, представники "ДНР" увірвалися до вченого, вилучили техніку й документи на квартиру, а також викрали колекцію антикваріату, якою володів господар оселі.

"Самого вченого відвезли без пояснення причин. Уже третій день він перебуває в підвалі у сепаратистів... На Facebook-сторінці Козловського користувачі висловлюють йому підтримку і сподіваються, що з ученим нічого не станеться. Від самого Козловського на наразі немає ніяких звісток", - пише видання

Як заявив головний редактор видання "Четверта влада", журналіст Денис Казанський у суботу в ефірі телеканалу "112-Україна", І.Козловський не зміг залишити Донецьк після початку війни, оскільки доглядав паралізованого сина.

"У нього є паралізований син, якого він не міг нікуди перевезти. Ось цю хвору людину кинули просто в квартирі, коли Ігоря забрали, хлопець пролежав там, доки родичі не довідалися про те, що сталося, і не прийшли наступного дня", - розповів Д.Казанський.

Журналіст також зазначив, що навряд чи мотиви затримання вченого пов'язані з політичною діяльністю. "Козловського точно взяли не за політику, він не був якимось проукраїнським активістом і не брав участі в бойових діях, він був звичайний учений. Забрали його, я думаю, виключно з якоїсь помсти, щоб залякати людей, які перебувають у Донецьку", - повідомив Д.Казанський.

За словами журналіста, де нині перебуває І.Козловський наразі точно не відомо, цю інформацію намагаються встановити його родичі та близькі.

Як повідомлялося, в суботу, за інформацією члена волонтерської групи "Відповідальні громадяни" Енріке Менендеса, в Донецьку також затримали у власній домівці керівника цієї групи Марину Черенкову. Ймовірно, її затримали представники так званого Міністерства державної безпеки "Донецької народної республіки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА