14:21 02.02.2016

МОЗ України розподілив регіонами засоби проти грипу

2 хв читати
МОЗ України розподілив регіонами засоби проти грипу

Міністерство охорони здоров'я України розподілило противірусні лікарські засоби, надані Центром екстремальних ситуацій Міністерства охорони здоров'я Литви як гуманітарну допомогу.

Відповідний наказ №42 від 25 січня оприлюднено на сайті відомства.

Згідно з документом, 24 областями України розподілено 2,443 тис. упаковок препарату "Таміфлю" (кінцевий термін реалізації – 30 листопада 2016 року), 7,07 тис. упаковок "Реленца" з терміном придатності до 31 липня 2016 року, а також 20,575 тис. упаковок препарату "Реленца" з терміном придатності до 30 листопада 2016 року.

Крім того, керівникам обласних структурних підрозділів з питань охорони здоров'я доручено надати державному підприємству "Укрвакцина" інформацію про заклади охорони здоров'я, які будуть визначені набувачами гуманітарної допомоги, своєчасно розподілити гуманітарну допомогу між набувачами гуманітарної допомоги; нести персональну відповідальність за отримання, розподіл та видачу гуманітарної допомоги, а також її збереження і раціональне використання тощо..

Як повідомлялося, обсяг гуманітарної допомоги, наданої Україні наприкінці січня 2016 року як гуманітарну допомогу від уряду Литви, становив 2,443 тис. упаковок "Таміфлю" і 27,645 тис. упаковок препарату "Реленца".

У МОЗ зазначають, що препарати будуть розподілені, передусім, на первинний та вторинний рівень лікувальної мережі.

Згідно з протоколами лікування грипу та ГРВІ, ці лікарські засоби не призначені для самостійного застосування. Їх прийом має здійснюватись виключно під контролем лікаря. Крім того, зазначені препарати ефективні в перші дві доби від початку захворювання, тому у разі виникнення перших симптомів грипу необхідно невідкладно звертатися до лікаря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА