15:43 02.02.2016

Кінематографісти просять продовжити роботу над законом про держпідтримку кіно

1 хв читати
Кінематографісти просять продовжити роботу над законом про держпідтримку кіно

Національна спілка кінематографістів України звернулася з відкритим листом до народних депутатів із вдячністю за прийняття в першому читанні закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні" та проханням продовжити роботу над документом і прийняти його в цілому найближчим часом.

"Просимо вас, шановні народні депутати, об’єднати свої зусилля при подальшій роботі над законопроектом та голосуванні за нього, щоб новий, сучасний рівень кінематографії в Україні став реальністю у найближчі часи", - йдеться в листі, розміщеному на сайті Національної спілки кінематографістів України.

Як зазначено в документі, ухваленням закону в першому читанні Верховна Рада "зробила вагомий крок на шляху до побудови незалежної та економічно стійкої вітчизняної кінематографії, тим самим створивши передумови до ефективного захисту інформаційного простору України та формування власного культурного середовища".

"Кіно - це не просто розвага і не окремі художні твори. Кіно здатне бути інтелектуально місткою індустрією, яка забезпечує створення кваліфікованих робочих місць і в самій галузі, і в суміжних. Кіно - це наповнення державного та місцевих бюджетів. Екранні історії про нашу країну здатні створити соціальний оптимізм; власний культурний простір; імідж України за кордоном", - йдеться у відкритому листі.

Законопроект №3081-д "Про державну підтримку кінематографії в Україні" Верховна Рада України підтримала в першому читанні на засіданні 28 січня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА