20:34 02.02.2016

Нардеп Денисенко пропонує ВР перейменувати місто Дніпропетровськ на Дніпро у рамках декомунізації

1 хв читати
Нардеп Денисенко пропонує ВР перейменувати місто Дніпропетровськ на Дніпро у рамках декомунізації

Позафракційний народний депутат Андрій Денисенко зареєстрував у Верховній Раді України проект постанови про перейменування міста Дніпропетровська на Дніпро у рамках виконання закону про декомунізацію.

Як повідомляється на офіційному сайті українського парламенту, відповідний законопроект №3864 зареєстровано у ВР у вівторок, 2 лютого. Наразі текст документа на сайті українського парламенту відсутній.

"Зареєстрував сьогодні проект постанови Верховної Ради про перейменування Дніпропетровська на Дніпро. Власне, цього вимагають норми закону про декомунізацію, а також відчуття морального обов’язку перед пам'яттю жертв тоталітарного режиму. І найголовніше - ми маємо розчистити місце для будівництва нового - справедливого, гуманного й розвиненого суспільства, в якому було би добре і комфортно жити нашим дітям й онукам", - написав А.Денисенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, 15 травня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав так званий закон про декомунізацію - закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Цим законом забороняється радянська та нацистська символіка, зокрема в географічних назвах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА