14:28 03.02.2016

ІнАУ не підтримає оголошеного регіональними інтернет-провайдерами страйку з відключенням Інтернету

2 хв читати
ІнАУ не підтримає оголошеного регіональними інтернет-провайдерами страйку з відключенням Інтернету

Інтернет асоціація України (ІнАУ), що об'єднує близько 200 провайдерів, не підтримує раніше оголошеного кількома інтернет-провайдерами страйку з відключенням Інтернету і вважає, що проблемні питання необхідно вирішувати правовим шляхом.

"ІнАУ не є прихильником таких дій (відключення Інтернету - ІФ), адже припинення роботи мережі призведе до перебоїв у роботі банківської системи України, обміні інформацією між органами державної влади і суб'єктами бізнесу, загострить суспільний конфлікт. Постраждають громадяни України", - заявляє асоціація.

Водночас у ній наголошують, що проблеми доступу до інфраструктурних об'єктів потребують рішучіших дій із боку органів влади для "протидії монополізму у сфері використання електроенергетичних мереж для розміщення кабелів телекомунікацій, ліквідації завад ефективному використанню будинкових розподільчих мереж та кабельної каналізації електрозв’язку".

При цьому асоціація виступає за виключно правовий шлях вирішення проблем. Зокрема, нині вона бере участь у роботі над проектом закону "Про доступ до структури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики для розвитку телекомунікаційних мереж", а також пропонує впровадити "взаємовигідні елементи саморегулювання".

Членами ІнАУ є найбільші провайдери країни, зокрема "Воля-Кабель", "Датагруп", Vega, а також великі регіональні гравці.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що деякі регіональні інтернет-провайдери, зокрема, із Сум, Чернігова, Дніпропетровська та Маріуполя, проведуть страйк і припинять на годину подачу доступу до Інтернету. Акції протесту передбачаються 3 лютого, 11-12 лютого та 20 лютого.

Причинами акцій протесту, за словами їхніх організаторів, є численні зловживання власників електроенергетичних мереж при доступі провайдерів до їхньої інфраструктури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА