15:08 03.02.2016

ЄС передав СММ ОБСЄ в Україні 20 бронеавтомобілів

2 хв читати
ЄС передав СММ ОБСЄ в Україні 20 бронеавтомобілів

Європейський Союз передав Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні 20 броньованих автомобілів.

"Усі ці автомобілі будуть відправлені на схід України, вони значно допоможуть нам, як з позиції безпеки наших спостерігачів, так і у здійсненні моніторингу дотримання Мінських домовленостей щодо припинення вогню і відведення важкого озброєння в Луганській і Донецькій областях", - сказав під час церемонії передання автомобілів в середу в Києві голова СММ ОБСЄ в Україні Ертугул Апакан.

Він нагадав, що місія отримувала нефінансову допомогу від країн членів ОБСЄ і партнерів, зокрема, від уряду України, Великобританії, Швеції, моніторингової місії ЄС в Грузії.

На сьогодні, за словами Е. Апакана, місія налічує 686 спостерігачів і має 188 автомобілів.

Відповідаючи на запитання журналістів, посол поінформував, що щодня місія здійснює від 60 до 90 патрулів. Кожен патруль – це два автомобілі, від 3 до 6 спостерігачів і 2 перекладачі.

За його словами, броньовані автомобілі місії також використовуються для інших цілей, наприклад для евакуації поранених.

Е. Апакан не виключив, що "якщо ситуація з безпекою покращиться, можна буде говорити про патрулювання (у зоні АТО - ІФ) вночі".

У свою чергу, глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський зазначив, що СММ ОБСЄ в Україні є найктивнішим учасником, який намагається стримати поширення конфлікту на сході України і запобігти ескалації.

"ЄС найбільший учасник місії – ми допомагаємо фінансами, фахівцями, ми хочемо допомагати і надалі, переважно – надаючи техніку", - наголоси посол ЄС.

Я. Томбінський також відзначив, що броньовані автомобілі, передані ЄС місії, вже рятували життя спостерігачів, які потрапляли під обстріл.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА