19:57 04.02.2016

МЗС закликало міжнародне співтовариство засудити застосування тортур щодо ув'язненого в РФ українця Афанасьєва

2 хв читати
МЗС закликало міжнародне співтовариство засудити застосування тортур щодо ув'язненого в РФ українця Афанасьєва

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародне співтовариство засудити застосування тортур щодо незаконно ув’язненого в Російській Федерації громадянина України Геннадія Афанасьєва.

"В Україні глибоко стурбовані продовженням застосування тортур щодо незаконно ув’язненого громадянина України Геннадія Афанасьєва співробітниками пенітенціарної служби Російської Федерації, нелюдського поводження з ним та постійного порушення його прав. Підтвердженням посилення тиску російської влади на Геннадія Афанасьєва став факт затримання 3 лютого 2016 року російського адвоката Ернеста Мезака, який захищає інтереси незаконно ув’язненого українця щодо відновлення його порушених у колонії прав", - йдеться в коментарі МЗС України, який у четвер поширила прес-служба зовнішньополітичного відомства України.

У МЗС України також наголошують, що російська влада протягом двох останніх місяців відмовляє консульським посадовим особам України відвідати Г.Афанасьєва, незважаючи на неодноразові звернення української сторони.

"Вимагаємо від російської сторони забезпечити дотримання прав незаконно ув’язненого громадянина України Геннадія Афанасьєва, негайно надати дозвіл консульським посадовим особам України відвідати ув’язненого українця та звільнити його як незаконно засудженого, а також припинити переслідування його захисників", - йдеться в коментарі.

"Закликаємо міжнародне співтовариство засудити кричущі факти порушення російською стороною норм міжнародного права та міжнародних договірно-правових зобов’язань у сфері забезпечення прав і свобод громадян, що набувають системного характеру, та продовжити цілеспрямований тиск на Російську Федерацію з метою звільнення громадян України – політичних в’язнів агресивної політики Кремля", - наголошують у МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА