12:10 06.02.2016

На водоймах України з початку року загинуло 30 осіб, з них четверо дітей

1 хв читати
На водоймах України з початку року загинуло 30 осіб, з них четверо дітей

Із початку поточного року на водоймах в Україні загинули 30 осіб, зокрема чотири дитини, констатує прес-служба Держслужби з НС.

"Громадяни здебільшого ігнорують елементарні правила безпеки і продовжують виходити на кригу, що і стає причиною трагічних наслідків. Так, з початку року рятувальники зафіксували 30 випадків загибелі людей на водоймах, з них 4 дитини", - йдеться в повідомленні прес-служби в суботу.

У ДСНС звертають увагу, що цього тижня спостерігається подальше танення і руйнування крижаного покриву на водоймах. За таких умов вихід на лід і риболовля становлять надзвичайну загрозу для життя і здоров'я людей.

Щоб уникнути виникнення надзвичайних ситуацій на водоймах у всіх регіонах України проходять інформаційно-роз'яснювальні рейди, наголошують у ДСНС. Так, фахівці служби разом із представниками ЗМІ відвідують місця масового перебування людей на льоду і проводять профілактичні бесіди, розповідають про небезпеку виходу на тонку кригу, вручають пам'ятки та листівки попереджувального змісту. Крім того, рятувальники відвідують навчальні заклади, де проводять профілактичні уроки з дітьми з безпеки на льоду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА