11:56 08.02.2016

VS Energy не братиме участі в приватизації обленерго

2 хв читати
VS Energy не братиме участі в приватизації обленерго

Група VS Energy не братиме участі в приватизації енергопостачальних компаній (обленерго), що залишилися під контролем держави, повідомив голова Фонду держмайна (ФДМ) України Ігор Білоус в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

За його словами, це пов'язано і з наявністю громадян РФ серед бенефіціарів групи, і з небажанням розширювати свої активи в електроенергетиці України.

"Отже, не підуть товариші, зарубаємо їх на кваліфікації. VS Energy точно не піде. Повірте, я знаю. У них доволі активів. Обленерго вони не купуватимуть. Я не чув від них жодного сигналу. Я взагалі думаю, що вони на продажу стоять", - сказав він.

І.Білоус нагадав, що зміни до закону про приватизацію, що містяться в законопроекті №2319а-д, не дозволять взяти участі в приватизації юридичним або фізичним особам, пов'язаним із країнами, визнаними Верховною Радою агресорами щодо України.

Голова ФДМ також висловив сумнів в участі в приватизації Костянтина Григоришина, якому може бути цікаве отримання контролю над "Черкасиобленерго".

І.Білоус також повідомив, що він виступатиме проти участі в приватизації Одеського припортового заводу співвласника "Тольяттіазот" Володимира Махлая.

За його словами, інтерес до купівлі ОПЗ, зокрема, проявляють Group DF Дмитра Фірташа, якій завод винен $193 млн, та OCP (Марокко).

Як повідомлялося, VS Energy підконтрольні "Київобленерго", "Рівнеобленерго", "Херсонобленерго", "Кіровоградобленерго", "Житомиробленрго", "Одесаобленерго", "Чернівціобленерго", "Севастопольенерго", група також має частку в "Миколаївобленерго" та "Хмельницькобленерго".

Бенефіціарами VS Energy є кілька російських підприємців, зокрема її пов'язують із депутатом Держдуми РФ Олександром Бабаковим.

ФДМ у 2016 році планує виставити на продаж ОПЗ, "Центренерго", "Донбасенерго", "ДТЕК Західенерго", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Дніпрообленерго", "Київенерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Тернопільобленерго" та "Черкасиобленерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА