12:40 08.02.2016

Київський метрополітен вказує на труднощі у боротьбі з незаконними МАФами

2 хв читати
Київський метрополітен вказує на труднощі у боротьбі з незаконними МАФами

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" фіксує труднощі у боротьбі з незаконними малими архітектурними формами (МАФами) на його території.

"Ситуація складна, тому що, на жаль, є несумлінні орендарі. Після закінчення договорів ми відключили їх від електроенергії, тому що, згідно із законом, підстав для пролонгації їхньої діяльності не було. Проте торговці поставили акумулятори, лампочки і продовжують роботу, доки справи розглядаються в судах. До чого це може призвести, ми побачили на станції "Дружби народів", - сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" начальник метрополітену Віктор Брагінський.

Він повідомив, що метрополітен просить людей утриматися від придбання товарів у таких МАФах, особливо що стосується продуктів харчування.

"Дуже сподіваємося, що розгляд справ у судах буде прискорений, тому що на сьогодні від їхніх рішень можуть залежати життя пасажирів", - додав начальник КП "Київський метрополітен".

Як повідомлялося, електронна петиція про знесення МАФів біля станцій метро і в підземних переходах Києва набрала в січні 2016 року необхідну кількість голосів і взята до розгляду, повідомляє прес-служба Київської міської ради.

Крім того, 13 січня у вестибюлі станції "Дружби народів" сталося займання, причиною якого став самовільно встановлений акумулятор і підключений до нього МАФ. Ця торгова конструкція не відповідала нормам пожежної безпеки.

"Ми не укладали договір із підприємцем. Ще з минулого року тут відключено електропостачання, а справа про демонтаж у суді", - зазначив тоді В.Брагінський.

За його даними, в київській підземці зараз працюють 154 незаконних конструкції, і поки питання їх знесення затягується в судах, підприємці монтують автономне освітлення й інше обладнання, що призводить до надзвичайних ситуацій.

Повний текст інтерв'ю з В.Брагінським буде опублікований на веб-сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА