11:27 09.02.2016

В НАБУ з'явилася рота спецназу з БТРами

2 хв читати
В НАБУ з'явилася рота спецназу з БТРами

У складі спецназу Національного антикорупційного бюро буде 96 бійців і бронетехніка, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Згідно з законом про НАБУ передбачено створення у складі НАБУ підрозділу спецпідрозділу, який у нас називається управління спецоперацій, і він виконуватиме три основні функції", - сказав А. Ситник журналістам у вівторок у Києві, перед складенням присяги понад 30 співробітників цього управління у присутності глави держави.

За словами директора НАБУ, завданнями цього спецназу буде затримання підозрюваних, гарантування безпеки учасників процесу та гарантування безпеки співробітників НАБУ і спеціальної антикорупційної прокуратури у разі, якщо для них буде певна загроза в процесі розслідування.

"Це управління формується ще з осені 2015 року і налічує 96 осіб", - розповів А. Ситник.

За його словами, на сьогоднішній день це управління сформовано більш ніж на 50%, воно забезпечено зброєю, йому передається бронетехніка.

"Нас часто запитують, навіщо йому бронетехніка, я відповідаю, що повноцінний підрозділ спецоперацій повинно мати бронетехніку для того, щоб проводити тренування і по друге, певне затримання, і у нас вони вже були, у зоні АТО, і відповідно я не виключаю того, що наступні затримання можуть бути там, і ми б хотіли проводити ці затримання абсолютно автономно", - сказав А. Ситник.

Він також додав, що у вівторок офіційно складають присягу особи начальницького складу – це люди зі спеціальними званнями від лейтенанта до полковника НАБУ.

"Вже перші обшуки і перші слідчі дії, які проводилися детективами, супроводжувалися управлінням спецоперацій, зокрема затримання стосовно чотирьох суддів супроводжувалися представниками управління спецоперацій", - розповів директор НАБУ.

А. Ситник також не виключив, що представники цього управління зможуть брати участь в антитерористичній операції, "оскільки це підрозділ сил спецоперацій, спецназ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА