18:06 09.02.2016

ЄК розробила план колективної безпеки щодо газопостачання

1 хв читати
ЄК розробила план колективної безпеки щодо газопостачання

Європейська комісія розробила план, згідно з яким країни-члени ЄС будуть об'єднані в групи для спільного захисту від перебоїв з постачанням природного газу, пише Financial Times.

План передбачає створення дев'яти зон. Країни однієї зони ділитимуть відповідальність за створення стратегічних запасів газу і розвиток інфраструктури газопроводів між державами. Чиновники ЄС охрестили цю пропозицію планом "обов'язкової солідарності".

Зокрема, в одну групу будуть об'єднана Німеччина, Польща, Чехія та Словаччина, до іншої увійдуть Австрія, Італія, Угорщина, Словенія і Хорватія, до третьої - Болгарія, Греція та Румунія, до четвертої - Фінляндія та країни Балтії.

"Безпека постачання до ЄС не може бути повною мірою гарантована індивідуальними зусиллями окремих країн, - зазначено в документі, що потрапив до FT. - Це питання краще вирішувати на рівні союзу".

Ця пропозиція має на меті уникнути повторення ситуації 2006 і 2009 років, коли перебої з газопостачанням із Росії призвели до проблем у європейських країнах з огляду на брак запасів палива.

Очікується, що план буде остаточно затверджений Єврокомісією в середу і офіційно оприлюднений наступного тижня. Йому належить пройти процедуру схвалення в окремих країнах ЄС і в Європарламенті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА