09:30 10.02.2016

У Донецькій області планують створити Центри безпеки для громадян

2 хв читати
У Донецькій області планують створити Центри безпеки для громадян

Начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області Микола Ільченко анонсував створення Центрів безпеки, які функціонуватимуть в об'єднаних громадах області, повідомила у вівторок прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

"У кожному Центрі (безпеки - ІФ) працюватиме диспетчер, який прийматиме виклики незалежно від напрямів діяльності. Громади мають самі визначати, чи сидітиме там дільничний інспектор, фельдшер або лікар", - передала у вівторок прес-служба Донецької адміністрації слова М.Ільченка.

За його словами, Центри безпеки покликані охопити "всі рівні захисту для жителів певної території".

На засіданні з підбиття підсумків роботи територіальної системи цивільної оборони регіону за 2015 рік і визначення основних завдань на 2016 рік також було порушено питання про стаціонарні захисні споруди.

Згідно з документальним обліком, в області налічується 787 захисних споруд, із них 434 сховища і 353 протирадіаційні укриття. Як зазначено в повідомленні прес-служби, здійснюються роботи з дооблаштування цих споруд, а на сайті Головного управління ДСНС в області розміщено інтерактивну карту місць укриття для населення.

Крім того, на території області, підконтрольній українській владі, створено 13 розрахунково-аналітичних груп, 74 постів радіаційного і хімічного спостереження, а також 185 диспетчерських служб із цілодобовим чергуванням, які покликані захищати населення від надзвичайних ситуацій, пов'язаних із радіоактивними речовинами.

Учасники засідання також зазначили, що протягом минулого року централізовано вивезено з районів зіткнень у місцях ведення бойових дій більше ніж 12,5 тис. людей. У зв'язку з цим заступник директора департаменту з питань цивільної оборони, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації Олександр Гаркуша повідомив про створення переліку з близько 12 тис. об'єктів, в яких "можливо прийняти і тимчасово розмістити до 73 тис. людей".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА