10:03 10.02.2016

Окружний адмінсуд Києва в середу розгляне позов "Опозиційного блоку" щодо причин внесення до чорного списку діячів культури

2 хв читати
Окружний адмінсуд Києва в середу розгляне позов "Опозиційного блоку" щодо причин внесення до чорного списку діячів культури

Окружний адміністративний суд м. Києва в середу, 10 лютого 2016 року, о 10:45 розпочне розгляд позову партії "Опозиційний блок" до Міністерства культури України щодо чорного списку із 83 діячів культури, яким заборонено в'їзд в Україну.

Як зазначено в розділі "Справи, призначені до розгляду" на офіційному сайті Окружного адмінсуду м. Києва, третьою стороною позову також виступає Служба безпеки України, Рада національної безпеки і оборони України, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Державне агентство України з питань кіно.

Засідання суду відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Міністерство культури України оприлюднило список діячів культури, які становлять загрозу нацбезпеці країни, в переліку - 83 людини, зокрема, актори Наталія Варлей, Валентина Тализіна, Валентин Гафт, Дмитро Харатьян, Михайло Боярський, Жерар Депардьє та інші.

13 січня партія "Опозиційний блок" подала позов до Окружного адміністративного суду Києва проти Міністерства культури України щодо чорного списку із 83 діячів культури, яким заборонено в'їзд в Україну.

"На 10 лютого призначено перше засідання суду за позовом "Опозиційного блоку" до Міністерства культури України щодо так званого чорного списку - 83 діячів культури, які, на думку Мінкультури, становлять "загрозу для національної безпеки України". Фігурантам чорного списку заборонено в'їзд на територію України. Крім того, українським телеканалам заборонено демонструвати фільми і програми з їхньою участю", - повідомляє прес-служба "Опозиційного блоку".

Як заявив лідер київської організації "Опозиційний блок" Олександр Пузанов, суд зобов'язав Міністерство культури надати не лише актуальний список осіб, які становлять загрозу для національної безпеки України, а й копії матеріалів, на підставі яких цих акторів було включено до списку. "Ми не сумніваємося, що Міністерство культури не зможе надати жодних підтверджень того, що фільми 20-30-річної давності чимось загрожують безпеці України", - вважає політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА