13:18 10.02.2016

МВФ складно підтримувати Україну без належної боротьби з корупцією – Лагард

2 хв читати
МВФ складно підтримувати Україну без належної боротьби з корупцією – Лагард

Міжнародному валютному фонду (МВФ) складно продовжувати співпрацю з Україною за програмою розширеного фінансування EFF без належної боротьби з корупцією, заявила директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард.

"Я занепокоєна тим повільним прогресом, який демонструє Україна у поліпшенні державного управління, боротьбі з корупцією та у зменшенні впливу корисливих інтересів на політику. За відсутності помітних зусиль із надання нового поштовху реформам в управлінні державою та боротьби з корупцією, складно уявити, що програма за підтримки МВФ триватиме і буде успішною", – йдеться в заяві голови Фонду, поширеному в середу.

"Україна ризикує повернутися до практики невдалих економічних кроків, яких і так вистачало в її нещодавній історії. Життєво важливо, щоб зараз дії лідерів України повернули країну на обнадійливий шлях реформ", – додала К. Лагард.

Голова фонду минулого тижня висловила занепокоєння з приводу планованої відставки глави Мінекономрозвитку України Айвараса Абромавичуса. Причиною відставки міністр назвав блокування реформ у країні і корупцію.

"Його рішення подати у відставку викликає занепокоєння. Якщо підозри, які він висловив під час заяви про звільнення з посади, є точними, то це явна ознака, що взяті урядом зобов'язання щодо боротьби з корупцією не виконуються", - сказала К. Лагард на прес-конференції у Вашингтоні 5 лютого.

Наразі Україна і МВФ перебувають у стадії фінального погодження меморандуму за програмою EFF, що надасть можливість фонду розглянути питання про виділення Києву третього транша кредиту.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько $17 млрд) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак на сьогодні країна отримала лише перший транш коштів на $5 млрд і другий - на 1,18 млрд SDR (близько $1,6 млрд).

За словами глави міністерства фінансів України Наталії Яресько, МВФ в прийнятті рішення про надання Україні чергового - третього транша, оцінюватиме виконання всіх попередніх умов і структурних орієнтирів, виконання яких мало термін до кінця грудня 2015 року. У разі успішного результату виконавча рада фонду може провести засідання щодо виділення третього транша за програмою ЕFF в лютому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА