14:19 10.02.2016

Пивоварський виступає проти інсинуацій навколо роботи залізничної галузі

3 хв читати
Пивоварський виступає проти інсинуацій навколо роботи залізничної галузі

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський виступає категорично проти різних інсинуацій навколо роботи залізничного транспорту країни.

"За той час, що я займаюся логістикою, багато разів на зустрічах ми запитували, що ще зробити, які ще є питання?", - сказав він під час наради із зернотрейдерами в "Укрзалізниці" в середу.

За його словами, минулого року без збільшення кількості зерновозів вдалося майже на 20% збільшити перевезення зерна, оскільки було погоджено роботу Міністерства аграрної політики та продовольства, Мінінфраструктури щодо дерегуляції та спрощення ведення бізнесу.

Водночас міністр назвав незрозумілою ситуацію, за якої міністерства запрошують до дискусії для конструктивного обговорення болючих питань, питань щодо тарифів, під час якої говорять, що в Укрзалізниці" технічний стан зерновозів украй поганий.

"Ми відповідаємо, що ми розуміємо, і нам необхідно знайти ресурси, щоб їх відновити, для цього можемо оптимізувати витрати. Оптимізацією витрат ми займаємося, ви можете це бачити, як "Укрзалізничпостач" (нині Центр забезпечення виробництва - ІФ) здійснює закупівлі. Але мене дивує, коли люди, яких я поважаю, виходять і говорять, що "Укрзалізничпостач" удвічі дорожче за ринкову вартість купує паливо. Це брехня. Хоча це говорять люди, яких я дуже поважаю. Чи їм неправильно доповідають інформацію, тоді необхідно звільнити людей, які так її доповідають, або це робиться спеціально, але в це я не вірю, це неможливо", - констатував А.Пивоварський.

За його словами, якщо з'являються питання до того, яким чином отримується паливо на залізниці, - то ця інформація відкрита, публічна.

"Мої колеги і друзі журналісти мають цю інформацію, ми спеціально відкрили це, щоб бізнес зрозумів, як витрачаються гроші "Укрзалізниці". Але я не розумію, коли люди, яких я поважаю, з якими я спілкуюся відкрито, в ефір видають неправдиву інформацію для того, щоб досягти якоїсь своєї незрозумілої мені мети. Я сприймаю це як ворожий акт, відверто", - сказав міністр інфраструктури.

У зв'язку з вищесказаним А.Пивоварський додав, що в таких умовах важко виконувати свою роботу сумлінно.

"Якщо хтось думає, що через якусь брехливу статтю я зміню свою позицію, –помиляється. Якщо хтось думає, що не на основі аналітики, а на основі проплаченого матеріалу я зміню свою позицію, – ні. Якщо хтось думає, що аналітика, на підставі якої я роблю свою роботу, неправильна – доведіть", - додав міністр.

Він також звернувся до присутніх представників бізнесу з проханням переходити на аналітичний рівень в обговоренні питання стосовно тарифів.

"Якщо ми не вийдемо на аналітичний рівень, міністерство буде вимушено приймати рішення самостійно. Але ми ще і ще раз запрошуємо до дискусії. Якщо ви вважаєте, що ми десь помилилися, і ця точка зору аналітично може бути доведена, будь ласка, ми відкриті, я особисто вибачуся і скажу, що я припустився помилки, і погоджуся з цією точкою зору", - резюмував А.Пивоварський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА