16:12 10.02.2016

Прокуратура оскаржить вирок про умовне покарання колишнього голови запорізької облради Межейка за участь у розгоні запорізького Євромайдану

2 хв читати
Прокуратура оскаржить вирок про умовне покарання колишнього голови запорізької облради Межейка за участь у розгоні запорізького Євромайдану

Прокуратура Запорізької області оскаржить у Вищому спеціальному суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ вирок про умовне покарання колишнього голови облради Віктора Межейка за участь у розгоні запорізького Євромайдану в січні 2014 року.

Прокурор Запорізької області Олександр Шацький на брифінгу в середу в Києві нагадав, що 26 січня 2014 року на Євромайдан вийшли близько 10 тис. активістів, ввечері цього дня почався розгін "майдану", в якому брали участь частина міліціонерів і "тітушки" із Запорізької і Донецької областей.

А. Шацький розповів, що тоді було затримано 49 активістів Євромайдана, згодом кримінальні провадження щодо них були закриті за відсутності складу злочину.

Прокурор області поскаржився на складність встановлення вини конкретних міліціонерів у побитті євромайданівців. За його словами, наразі суд розглядає обвинувачення заступника начальника Комунарського райвідділу міліції Запоріжжя, який давав вказівки своїм підлеглим затримувати євромайданівців. А. Шацький нагадав, що до відповідальності за розгін "майдану" в Запоріжжі залучалися і колишній голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, справа якої закрита у зв'язку з його смертю, а також голова Запорізької облради В. Межейко. Ще один фігурант подій розгону Єврормайдану - колишній керівник обласної міліції, нині перебуває у розшуку, за нього в суді розпочато процедуру заочного засудження.

"Колишнього голову обласної ради було засуджено до п'яти років позбавлення волі, але з відстрочкою на три роки. Ні майданівці, ні прокуратура з цим вироком не погодилися і ми його оскаржили. Але Кіровоградський апеляційний суд вирок залишив у силі",- повідомив прокурор області.

У цьому контексті він продовжив: "Ми з цим вироком (підтвердженим апеляційною інстанцією – ІФ.) не згодні, в першу чергу не згодні майданівці і потерпілі, і ми будемо оскаржувати цей вирок в касаційній інстанції".

Що стосується кримінальних проваджень щодо "тітушек", то, за словами прокурора області, розслідувалася 7 кримінальних проваджень цієї категорії, стосовно чотирьох осіб справи направлені до суду, а ще одну розслідують.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА