14:39 11.02.2016

Близько 150 людей протестували біля стін Дніпропетровської міськради проти знесення МАФів

2 хв читати
Близько 150 людей протестували біля стін Дніпропетровської міськради проти знесення МАФів

Близько 150 власників кіосків, приватні підприємці та їхні працівники, а також громадські працівники в четвер пікетували будівлю Дніпропетровської міської ради на знак незгоди з політикою і діями влади щодо знесення малих архітектурних форм (МАФ).

Люди тримали в руках плакати: "Тих, у кого немає грошей на будівництво ресторану, Погребов вважає людьми другого сорту", "Якщо в місті немає правил, то порушників правил бути не може", "Риба гниє з голови! Філатов, де твої передвиборні обіцянки?", "Ваша "турбота" зведе нас ув могилу".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", вранці в четвер міська влада почала примусовий демонтаж торгових кіосків, які працюють без документів і з порушеннями. Перші 3 кіоски були демонтовані в нагірній частині міста.

"Очищення проходить за допомогою підрядних організацій. Кіоски, встановлені згідно з усіма нормами і законами, залишаться", - заявив журналістам в.о. начальника департаменту споживчого ринку і сфери послуг Дніпропетровської міської ради Дмитро Терентьєв.

За його словами минулого тижня під час рейду приписи отримали власники 81 кіоску.

Люди, які пікетували міськраду, зустрілися з і.о.городского голови Дніпропетровська Дмитром Погребовим. "Ми діємо виключно в рамках закону. У міськради і у вас, напевно, різні розуміння про закони. Якщо хочете, звертайтеся до суду", - заявив Д.Погребов учасникам акції.

Присутні були обурені протиправними діями в.о. міського голови, освистали його і пообіцяли надалі обстоювати свої права. Учасник акції намагалися донести до чиновника, що, згідно із Земельним кодексом, кіоск може бути демонтований після двох попереджень від міськради, відповідного рішення міськради або рішенням суду.

За даними прес-служби Дніпропетровської міськради, зараз у Дніпропетровську встановлено 4,5 тис МАФів. Лише 900 з них мають договори, ще 60 - паспорта прив'язки. Решта не платять податки, а люди, які там працюють, не мають офіційного працевлаштування ", - стверджують в прес-службі міськради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА