17:36 11.02.2016

У РФ продовжують судити 11 українців - МЗС

2 хв читати
У РФ продовжують судити 11 українців - МЗС

Росія продовжує політику катування і залякування громадян України на тимчасово окупованих територіях і українських громадян, яких незаконно тримають на території РФ, заявляє речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"МЗС України рішуче виступає проти системного застосування російською владою залякування, катування та інших методів нелюдського поводження стосовно українців, які перебувають на територіях України, захоплених російськими окупаційними військами, або незаконно утримуваних на території РФ", - сказала вона на брифінгу в Києві в четвер.

М.Беца також висловила протест проти методів нелюдського поводження з громадянами України Станіславом Клихом, Миколою Карпюком, Олегом Сенцовим і іншими українцями, яких тримають у російських в'язницях.

"Ми розглядаємо цю політику насильства і приниження з боку РФ як неспростовний доказ політичної ангажованості, безпідставності й абсурдності всіх справ проти захоплених українців, а також нездатності російської влади довести свої звинувачення правовими методами", - заявила вона.

Речник МЗС зазначила, що в РФ тривають судові справи стосовно 11 українців-політв'язнів.

"Як свідчить хід судових процесів проти українців, російське правосуддя відмовляється від доказів сторони захисту, відмовляє в допуску консульських працівників, тисне на підсудних для отримання необхідних даних. Учора було судове засідання у справі Надії Савченко… Ця справа, як і всі інші справи стосовно українців, від самого початку мала замовний характер, не має доказової бази, побудована на абсурдних звинуваченнях", - наголосила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА