16:43 12.02.2016

Ще один товарний потяг прибув з України в Азербайджан за маршрутом в обхід Росії

2 хв читати
Ще один товарний потяг прибув з України в Азербайджан за маршрутом в обхід Росії

Контейнерний потяг "Вікінг" прибув з України у Бакинський міжнародний морський торговий порт, ідеться в повідомленні Каспійського морського пароплавства Азербайджану.

"Потяг із 32 вагонів, навантажених продовольством і металопродукцією, 7 лютого відбув з українського порту Іллічівськ за маршрутом Україна - Чорне море - Грузія - Азербайджан - Центральна Азія. В п'ятницю, 12 лютого, 31 вагон контейнерного потяга буде відправлено до порту Туркменбаші поромом "Карабах". Вагон, що залишився, буде відправлений до порту Актау", - ідеться в повідомленні.

Раніше ПАТ "Укрзалізниця" заявило про можливість перевезень вантажів поїздом "Вікінг" з Китаю в Європу. Відповідний протокол був підписаний на нараді керівників залізниць Казахстану, Азербайджану, Грузії і України з питань формування конкурентоздатних тарифних умов на перевезення вантажів у напрямку Азія-Європа-Азія 11 вересня 2015 року в Одесі.

Окрім цього, пробний контейнерний склад так званим "Новим Шовковим шляхом" - за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай (через Каспійське і Чорне моря) був відправлений 15 січня. Він прибув у Китай на 16-й день шляху - в ніч з 30 на 31 січня 2016 року.

Цей маршрут є однією з альтернатив для доставки вантажів між Китаєм і країнами Азії, з одного боку, і країнами Європи, з іншого.

Рейс буде конкурентоздатний і за термінами доставки (рух в дорозі - 10-12 днів в один бік), і за ціною порівняно з маршрутами через Росію, заявив раніше міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

Крім того, Україна і Литва підписали меморандум про приєднання контейнерного потяга "Вікінг" до руху Новим Шовковим шляхом.

Потяг комбінованого транспорту "Вікінг" почав курсувати в 2003 році. Учасниками проекту є Україна, Білорусь, Литва, Латвія, з 2012 року і Болгарія. Загальна протяжність маршруту Іллічівськ (Україна) - Мінськ (Білорусь) - Драугісте (Литва) - 1,766 тис. км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА