11:28 15.02.2016

Держгеонадр відтермінувала призупинення ліцензії "Укрнафті" для відновлення безперебійного постачання газу населенню

2 хв читати
Держгеонадр відтермінувала призупинення ліцензії "Укрнафті" для відновлення безперебійного постачання газу населенню

Державна служба геології та надр України до 25 лютого 2016 року відклала зупинення дії спеціального дозволу на користування надрами ПАТ "Укрнафта" для забезпечення безперебійного постачання газу населенню.

Згідно з повідомленням Держгеонадр, йдеться про спецдозвіл на користування надрами №2727 від 6 червня 2002 року (Юріївське родовище, Дніпропетровська обл.).

"Вказане рішення надасть можливість РГК "Дніпропетровськгаз" у випадку неврегулювання спору між ДФС України і ПАТ "Укрнафта" змінити газопостачальника з метою безперебійного постачання газу для населення", - зазначили в Держгеонадр.

У свою чергу в "Укрнафті" зазначили, що компанія в терміновому порядку здійснює заходи з відновлення видобутку газу на родовищі.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості зауважили, що 10-денне відтермінування дасть можливість побудувати перемичку для забезпечення постачання газу населенню з іншого джерела, відповідні роботи вже розпочато.

"Господарські та побутові спори не повинні позначатися на споживачах газу. Держава справді має можливість більш жорстко вимагати сплати податкових і рентних платежів, але це не повинно позначатися на якості постачання послуг споживачам", - наведено в повідомленні слова глава Міненерговугілля Володимира Демчишина.

За його словами, питання надання спецдозволів на користування надрами для видобутку вуглеводнів має бути передано в Міненерговугілля. Відповідне рішення зафіксоване в торішньому рішенні Ради нацбезпеки і оборони.

"Передання ліцензій до відання Міненерговугілля дозволить уникнути таких ситуацій в майбутньому, адже тут є фахівці, які можуть прораховувати наслідки схожих дій та переконатися в стабільності постачання споживачів. Окрім того, саме міністерство несе відповідальність за енергетичну безпеку країни, зокрема збільшення видобутку газу та нафти", - зазначив міністр.

Раніше Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) висловила обурення відключенням газу споживачам у Магдалинівському районі Дніпропетровської області через дії "Укрнафти".

"Укрнафта" припинила газопостачання 3,451 тис. абонентів у Дніпропетровській області через призупинення її спецдозволів на надрокористування щодо Голубівського, Юріївського та Лопушнянського родовищ.

Держгеонадр припинила дію спецдозволів через порушення "Укрнафтою" ліцензійних умов, а саме накопичену заборгованість зі сплати ренти.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами ПриватБанку, - близько 42% акцій.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА