11:22 16.02.2016

Квіташвілі готовий підтримати схвалений членами комітету з охорони здоров'я пакет законопроектів про автономізацію клінік

2 хв читати
Квіташвілі готовий підтримати схвалений членами комітету з охорони здоров'я пакет законопроектів про автономізацію клінік

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі готовий підтримати пакет законопроектів про автономізацію клінік, який розроблений і схвалений членами комітету Верховної Ради з охорони здоров'я.

"Є схвалений комітетом пакет законопроектів, які передбачають автономізацію медустанов. Я готовий підтримати цей пакет, який схвалений комітетом (із охорони здоров'я – ІФ), щоб у 2016 році знову не відкласти реформу", – сказав він на засіданні профільного комітету Верховної Ради в понеділок.

О. Квіташвілі також нагадав, що запропоновані МОЗ законопроекти щодо реформування системи охорони здоров'я не знайшли підтримки у профільному комітеті.

У свою чергу, перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко наголосила, що формування нормативної бази для розвитку реформування системи охорони здоров'я має розвиватися на основі базових законопроектів про автономізацію.

Вона також зазначила, що низки законопроектів МОЗ подає через депутатів.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з охорони здоров'я в понеділок визнав роботу Міністерства охорони здоров'я за 2015 рік незадовільною. За таке рішення проголосували чотири народних депутата – Ігор Шурма, Тетяна Бахтєєва, Ольга Богомолець та Олег Мусій.

У грудні 2015 року депутати-члени комітету Верховної Ради з охорони здоров'я зареєстрували у парламенті доопрацьований законопроект про автономізацію клінік.

Авторами законопроекту (№2309а-д) виступили Ольга Богомолець, Сергій Березенко, Костянтин Яринич (усі – фракція "БПП"), Олексій Кириченко, Оксана Корчинська (всі - фракція "Радикальна партія Ляшка"), Олег Мусій (позафракційний), Ірина Сисоєнко (фракція "Самопоміч"), Андрій Шипко, Ігор Шурма, Олександр Біловол (всі – фракція партії "Відродження").

Раніше парламентський комітет з охорони здоров'я на поточному тижні підтримав доопрацьований законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення законодавства з питань охорони здоров'я, автором якого виступав О. Мусій.

За словами парламентарія, у допрацьованому документі враховано пропозиції Міністерства охорони здоров'я.

Влітку 2015 року МОЗ розробив відповідний законопроект №2309, однак парламентський комітет відхилив його. О. Мусій зареєстрував альтернативний законопроект, який комітет відправив на доопрацювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА