13:29 17.02.2016

Генпрокурор України Шокін перебуває у відпустці

2 хв читати
Генпрокурор України Шокін перебуває у відпустці

За даними начальника Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергія Горбатюка, генпрокурор Віктор Шокін наразі перебувають у відпустці.

"Наскільки мені відомо, він пішов у відпустку", - сказав С. Горбатюк на брифінгу в середу в Києві, відповідаючи на відповідне запитання журналістів.

Водночас, він ухилився від відповіді на запитання, чи подав генпрокурор у відставку, зазначивши, що це питання журналістам варто адресувати самому В. Шокіну.

Як повідомлялося, 16 лютого президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив В. Шокіна подати у відставку.

"Сьогодні вранці я зустрічався і мав серйозну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку", - йдеться у зверненні глави держави.

"Віктор Шокін впровадив ті реформи, яким у Генпрокуратурі України чинили опір десятиліттями: позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань тощо. Це з одного боку. З іншого: Генпрокуратура, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора", - наголосив президент.

Водночас народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм повідомив, що В. Шокін написав заяву про звільнення його з посади генерального прокурора України, проте підтвердження цієї інформації від офіційних осіб на той момент не було.

В. Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Відповідно до чинної Конституції України, генпрокурора призначає і звільняє президента за згодою парламенту. Водночас, парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, наслідок чого має бути його відставка з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА