14:16 17.02.2016

ДТЕК Дніпрообленерго через борги в 1 млрд грн має намір обмежити електропостачання водо- та теплопостачальним компаніям Дніпропетровщини

2 хв читати
ДТЕК Дніпрообленерго через борги в 1 млрд грн має намір обмежити електропостачання водо- та теплопостачальним компаніям Дніпропетровщини

ДТЕК з огляду на борги майже в 1 млрд грн із вівторка має намір обмежити електропостачання водо- та теплопостачальним компаніям Дніпропетровської області.

"Загальна заборгованість водоканалів області становить 778,2 млн грн, теплопостачальних компаній - 271,5 млн грн. Діючи відповідно до законодавства України, ДТЕК Дніпрообленерго вимушений здійснити намір, даний напередодні в Дніпропетровській ОДА на зустрічі з керівниками підприємств-боржників, й обмежити постачання електроенергії з 16 лютого 2016 року", - йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК Дніпрообленерго.

Як повідомили журналістам у вівторок, найбільші водо- та теплопостачальні підприємства Дніпропетровської області не виконують своїх договірних зобов'язань перед ДТЕК Дніпрообленерго і продовжують накопичувати заборгованість за спожиту електроенергію.

ДТЕК Дніпрообленерго зазначає, що компанія на постійній основі здійснює роботу щодо поліпшення стану розрахунків водопостачальних підприємств-боржників: тривають переговори з підписанням протоколів про співпрацю, графіків погашення заборгованості, укладають договори поручительства та реструктуризації, здійснюються розрахунки за постановами КМУ. Проте, як зазначено, ліквідувати заборгованість не вдається. У 2016 році розрахунки водоканалів з ДТЕК Дніпрообленерго були на рівні 29%, теплопостачальних компаній - 53%.

"Ми завжди готові до конструктивного діалогу для вирішення складного для всіх питання неплатежів. Згідно із законодавством ми як енергопостачальник не можемо надалі кредитувати неплатників. Оскільки нам необхідно своєчасно розраховуватися з ДП "Енергоринок" за поставлену електроенергію й ефективно виконувати інвестиційні програми: ремонт, будівництво, реконструкцію мереж", - зазначив директор із продажу ДТЕК Дніпрообленерго Юрій Федько.

За його словами, неплатежі за отриману електроенергію ведуть до того, що енергокомпанія не може повною мірою виконувати свої клієнтоорієнтовані програми й підвищувати якість електропостачання своїх добросовісних клієнтів.

ДТЕК Дніпрообленерго поклала персональну відповідальність за наслідки, пов'язані з обмеженням постачання електроенергії, особисто на керівництво підприємств-боржників.

За даними компанії, сумарно заборгованість 11 водоканалів становить 766,6 млн грн, або 98% від суми боргу всіх водоканалів Дніпропетровської області.

Сумарна заборгованість дев’яти теплопостачальних компаній становить 267,2 млн грн, або 98% від суми боргу всіх теплопостачальних компаній Дніпропетровської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА