13:04 19.02.2016

Сім'ї загиблих бійців АТО отримають право на безоплатний проїзд у Дніпропетровській області - Резніченко

2 хв читати
Сім'ї загиблих бійців АТО отримають право на безоплатний проїзд у Дніпропетровській області - Резніченко

У Дніпропетровській області сім'ї загиблих учасників антитерористичної операції отримають спеціальні картки, які гарантують безоплатний проїзд на всіх міжміських і приміських маршрутах області, повідомив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко.

"Картки гарантують безоплатний і безлімітний проїзд на всіх приміських і міжміських маршрутах у межах області. Але разом із ними необхідно буде обов'язково показувати посвідчення члена сім'ї загиблого бійця АТО. Це робиться для того, щоб уникнути підроблення документів. Без посвідчення картка не діятиме", - повідомив В.Резніченко журналістам у п'ятницю.

За його словами, картки в 20-х числах лютого отримають усі 880 родичів загиблих воїнів АТО. Вони діятимуть до кінця 2016 року. Отримати картки можна через Центр допомоги учасникам АТО і членам їхніх сімей.

Проект щодо карток - ініціатива громадської організації "Всеукраїнська спілка воїнів АТО".

"Зараз у Дніпропетровської ОДА нормальний діалог із перевізниками і зрозуміла всім домовленість: ОДА гарантує відсутність корупції, яка історично процвітала в транспорті раніше, перевізники просто виконують вимоги закону, і ми один одного слухаємо і чуємо", - розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

За його словами, всі конкурси на маршрути було проведено з трансляцією в прямому ефірі. Усі машини оснащено GPS, усі дані з них передаються у відкритий доступ, "усі спірні ситуації вирішуємо за столом переговорів і шукаємо разом варіанти, як поліпшити якість перевезень".

"Тому перевізники запрошують на роботу демобілізованих, у приміських маршрутках з'являється Wi-Fi, атошників із посвідченнями учасника бойових дій перевозять безоплатно, а з 22 лютого Центр допомоги воїнам АТО і членам їхніх сімей при Дніпропетровській ОДА розпочинає видачу карток на безоплатний проїзд у приміських автобусах членам сімей загиблих воїнів АТО", - зазначив Ю.Голик.

Як повідомлялося, в Дніпропетровській області 401 загиблий воїн ЗСУ і 50 загиблих добровольців та воїнів батальйонів МВС, це 888 людей - членів їхніх сімей.

У Дніпропетровській області 850 автобусів, що їздять приміськими маршрутами, за які відповідає ОДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА