16:28 20.02.2016

У Харкові відбувся мітинг-реквієм пам'яті героїв Небесної сотні

2 хв читати
У Харкові відбувся мітинг-реквієм пам'яті героїв Небесної сотні

У Харкові біля пам'ятника Тарасу Шевченку відбувся мітинг-реквієм пам'яті героїв Небесної сотні і хода до пам'ятного знаку загиблим за свободу і незалежність України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в акції взяли участь до 500 осіб.

Настоятель храму Іоанна Богослова отець Віктор Маринчак відслужив панахиду за загиблими на Майдані. Присутні вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання, поклали квіти та поставили запалені лампадки до портретів харків'ян, що загинули на Майдані в Києві у 2014 році, і внаслідок теракту біля Палацу спорту у 2015 році.

"У мене немає відчуття, що вони (Небесна сотня - ІФ) загинули дарма, тому що я бачу, що про що б ми не говорили, що б ми не робили, в будь-якій проблемі стикаються старі рудиментарні радянські практики і нові практики, коли хочуть якомога далі відійти від пострадянської держави. Тисячі людей займаються реформами, десятки тисяч – волонтерством. Це велика сила. Ці люди ніколи не погодяться, що все це було марно і вони доб'ються того, що Україна поступово буде змінюватися. На мій погляд, Україна не може не змінитися, інакше вона програє цю війну з Росією. Україна може виграти тільки, якщо зміниться", - сказав директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

Після мітингу його учасники пройшли з гігантським жовто-синім прапором до пам'ятного знаку в пам'ять про загиблих за свободу і незалежність України, встановленого на площі Свободи. Там також відбулося покладання квітів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА