13:01 23.02.2016

Кабмін вимагає незалежного і чесного розслідування дій поліцейського Олійника, який стріляв по BMW у Києві – Яценюк

2 хв читати
Кабмін вимагає незалежного і чесного розслідування дій поліцейського Олійника, який стріляв по BMW у Києві – Яценюк

Уряд України наполягає на незалежному розслідуванні дії поліцейського Сергія Олійника, який стріляв по автомобілю BMW під час переслідування вулицями Києва в ніч на 7 лютого, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Уряд наполягає на незалежному, політично незаангажованому, чесному і прозорому розслідуванні стосовно українського поліцейського, який виконував свій обов'язок, був на службі і здійснював заходи із виконання посадових обов'язків", - заявив А. Яценюк у вівторок у Харкові на урочистій церемонії презентації проекту груп швидкого реагування поліції в Харківській області.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков подякував прем'єру за таку позицію. Він також висловив подяку киянам і львів'янам, які виступили на підтримку нової патрульної поліції, і назвав це безпрецедентним випадком, коли люди виходять на підтримку патрульної поліції.

Як повідомлялося, 7 лютого поліцейські Києва застосували табельну зброю для зупинки автомобіля, водій якого влаштував перегони вулицями Києва. При цьому був смертельно поранений пасажир автомобіля. Поліцейські, які брали участь у переслідуванні та затриманні, на час перевірки відсторонені від несення служби.

У ніч на 19 лютого Печерський районний суд Києва постановив взяти під варту до 18 квітня інспектора управління патрульної поліції Києва С. Олійника, який стріляв по автомобілю BMW під час переслідування.

Міністр внутрішніх справ України А. Аваков заявив, що арештом поліцейського, який стріляв по BMW під час переслідування вулицями Києва 6-7 лютого, судді і прокурори хочуть дискредитувати нову поліцію.

Заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що С. Олійнику оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень.

Кримінальне провадження за фактом загибелі юнака під час переслідування співробітниками патрульної поліції автомобіля BMW розпочато за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Адвокати С. Олійника заявляють про необхідність правильної кваліфікації дій свого підзахисного і загалом об'єктивного розгляду справи як прецеденту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА