15:43 23.02.2016

Українські офіцери, що входять до ЛитПолУкрбригу, вивчають досвід армій НАТО у застосуванні до ЗСУ

2 хв читати
Українські офіцери, що входять до ЛитПолУкрбригу, вивчають досвід армій НАТО у застосуванні до ЗСУ

Військовослужбовці Високомобільних десантних військ Збройних сил України спільно з колегами зі ЗС Польщі та Литви відпрацьовують механізм виконання завдань та управління підпорядкованими підрозділами у рамках процесу підготовки офіцерів штабу Литовсько-Польсько-Української бригади (ЛитПолУкрбриг) відповідно до стандартів НАТО, повідомляє Міноборони України.

"Ми опановуємо стандартні процедури НАТО, які вже пройшли випробування в інших країнах, перевіряємо їх застосування на собі, щоб у подальшому навчати підлеглих в Україні", - повідомив заступник командира ЛитПолУкрбригу полковник Володимир Юданов, зазначивши, що відмінностей між українським і натовськими підходами небагато.

Приміром, за словами В.Юданова, для того, щоб командир прийняв рішення на виконання дій підрозділом, потрібно детально вивчити ситуацію, а потім розглянути можливі варіанти дій. Як в українській армії, так і арміях країн-членів НАТО практикується той самий підхід. У ЛитПолУкрбригу українські офіцери визначають, які відмінності натовського підходу корисні для вітчизняних Збройних сил.

"В умовах командування ЛитПолУкрбриг ми беремо на озброєння важливий для нас досвід. Найближче завдання для особового складу штабу бригади - пройти етап індивідуальної підготовки. Потім - провести заняття з секцій. Під час загального тренування штабу ми завершимо підготовку управління бригади. Також за участю управління ЛитПолУкрбригу і штабів батальйонів відбудеться навчання, яке стане умовним етапом сертифікації виконання завдань за стандартами НАТО і перевірки бригади щодо готовності до подальшого злагодження", - розповів полковник В.Юданов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА