13:00 24.02.2016

Cargill сподівається в майбутньому відновити роботу ОЕЗ у Донецьку

2 хв читати
Cargill сподівається в майбутньому відновити роботу ОЕЗ у Донецьку

Американська компанія Cargill у результаті бойових дій на сході України втратила контроль над олійноекстракційним заводом (МЕЗ у Донецьку, побудованому нею в 2000 році для переробки 300 тис. тонн насіння на рік, однак сподівається в майбутньому відновити роботу на ньому.

"Мене не полишає надія, що одного разу, коли буде відновлено контроль над цим регіоном, ми знову почнемо нашу роботу", - сказав голова за операціями з зерном та олійними культурами Cargill в Європі Андреас Рикмерс в Києві в середу на підписанні угоди про інвестування компанією $100 млн у будівництво зернового термінала в порту "Южний".

Він нагадав, що Cargill працює в Україні з 1993 року і відзначив великий потенціал для зростання агропромислового виробництва в країні, вказавши на необхідність розвивати інфраструктуру для повного розкриття цього потенціалу.

Як повідомлялося, Cargill зупинила роботу свого ОЕЗ (ТОВ "Комбінат Каргілл") у Донецьку 4 липня 2014 року на тлі загострення ситуації в регіоні, а наступного тижня підприємство було захоплено озброєними людьми. Компанії в Україні належить ще олійноекстракційний завод, придбаний нею в 2005 році у компанії "Чумак" – в Каховці (Херсонська обл.), а також шість елеваторів. Кількість співробітників компанії в Україні - близько 600 осіб.

Cargill володіє 5% акцій найбільшого українського аграрного холдингу "Укрлендфармінг" із земельним банком близько 650 тис. га, до структури холдингу входять 15 сучасних елеваторів, 216 горизонтальних зерносховищ, п'ять насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, 10 ферм із вирощування курей-несучок, три репродуктори, три селекційних господарства, шість комбікормових заводів, завод з виробництва яєчних продуктів "Імперово Фудз", три склади тривалого зберігання яєць, шість цукрових заводів, 19 м'ясокомбінатів і два заводи з виробництва шкіри.

Чистий дохід ТОВ "АТ Каргілл" у 2014 році зріс на 33,1% – до 10,868 млрд грн, а чистий прибуток – 12,5 разів – до 1,646 млрд грн. Перше півріччя 2015 року компанія завершила з чистим прибутком 1,328 млрд грн за чистого доходу 6,085 млрд грн.

Чистий дохід ТОВ "Комбінат Каргілл" у 2014 році збільшився на 11,9% – до 317,5 млн грн, а чистий прибуток становив 87,73 млн грн. У першому півріччі 2015 року виторг компанії впав до 0,3 млн грн. а чистий прибуток становив 35,2 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА