14:10 24.02.2016

Київські таксисти 25 лютого проведуть мирну акцію під КМДА

2 хв читати
Київські таксисти 25 лютого проведуть мирну акцію під КМДА

Таксомоторні перевізники Києва мають намір 25 лютого о 9:30 провести мирну акцію в кількості близько 500 осіб під будівлею Київської міськдержадміністрації, повідомив голова профспілки таксистів України Василь Попик на прес-конференції в Києві в середу.

За його словами, метою акції є публічна заява вимоги таксистів київському міському голові Віталію Кличку, київській владі і т. д.

Він додав, що ця акція офіційно зареєстрована і Київська міськдержадміністрація повідомлена про її проведення.

"Наші основні вимоги такі: створити рівні та конкурентні умови роботи на ринку таксомоторних перевезень шляхом прийняття закону "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів щодо регулювання роботи таксі" №2107, що перебуває у Верховній Раді. Необхідно терміном до 10 березня 2016 року створити робочу групу з представниками перевізників, інформаційно-диспетчерських служб та народними депутатами для узгодження норм цього законопроекту", - сказав В. Попик.

Він наголосив, що якщо цього не буде зроблено, 12-14 березня буде організовано всеукраїнський з'їзд таксистів у Києві, на якому ми можемо прийняти рішення про загальнонаціональну акцію протесту.

"Ми офіційно заявляємо, що ми вмикаємо лічильник нашої влади і, якщо вони не відреагують на наші вимоги, ми діятиме достатньо жорстко", - сказав В. Попик.

Голова правління громадської організації "Українська таксомоторна асоціація" Андрій Антонюк додав, що від мера Києва таксисти просять визнати таксі міським пасажирським транспортом, який щодня перевозить людей.

"Також ми просимо київського міського голову публічно озвучити свою позицію, підтвердити слова про наповнення бюджету, про "прекрасну іноземну компанію" (Uber – ІФ), з цифрами, документально", - додав він.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" В. Попик уточнив, що таксисти не виступають проти сервісу Uber, а головна їхня вимога: щоб ринок таксі працював у законних рамках, щоб закон працював для всіх учасників.

Під час прес-конференції А. Антонюк озвучив дані, згідно з якими, в Україні працюють 200 тис. автомобілів таксі, у Києві – 20 тис. Тіньовий ринок таксі України становить 30 млрд грн, Києва – 3 млрд грн.

А. Антонюк також вказав на проблему скорочення обсягу сплати податків від діяльності таксі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА