16:12 24.02.2016

Уряд створить бюро безоплатної правової допомоги в усіх регіонах України

2 хв читати
Уряд створить бюро безоплатної правової допомоги в усіх регіонах України

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення зарахувати відділення державної виконавчої служби та відділу державної реєстрації актів цивільного стану районних, районних у містах, міських, міжрайонних управлінь юстиції до структури відповідних головних територіальних управлінь юстиції утворити бюро правової допомоги з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Згідно з текстом постанови № 99 від 11 лютого, оприлюдненої на сайті уряду, Кабмін постановив ліквідувати як юридичні особи публічного права територіальні органи Міністерства юстиції за переліком згідно з додатком.

Крім того, цією ж постановою Кабмін постановив перерозподілити бюджетні кошти в сумі 68,6 тис. грн шляхом зменшення їх обсягу за програмою "Керівництво та управління у сфері юстиції" та збільшення їх обсяги за програмою "Забезпечення формування та функціонування системи безоплатної правової допомоги, а також внести відповідні зміни до постанови уряду №268 від 9 березня 2006 року "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів", а також №85 від 5 квітня 2014 року "Деякі питання затвердження граничної чисельності працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів".

Як наголошується на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади, зазначеним нормативним актом передбачена ліквідація 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному та міському рівнях, та утворення 428 бюро правової допомоги в місцевих центрах із надання безоплатної вторинної правової допомоги, що забезпечуватимуть громадянам правовий захист і надаватимуть доступ до онлайн послуг Мін'юсту.

Крім того, ухвалення постанови надасть можливість скоротити на 25% (з 17,516 тис. до 13,211 тис. штатних одиниць) чисельність держслужбовців територіальних органів юстиції.

Уряд вважає, що це рішення сприятиме суттєвому розширенню доступу громадян до безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги, а також електронних сервісів Міністерства юстиції на рівні територіальної громади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА