16:51 24.02.2016

Кабмін підвищив норми споживання газу для населення на 47%

2 хв читати

Кабінет Міністрів України підвищив норми споживання природного газу для домогосподарств без лічильників на 47%: громадяни, які використовують лише газову плиту, платитимуть за 4,4 куб. м замість 3 куб. м.

Відповідне рішення, на пропозицію міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, уряд ухвалив на засіданні в середу.

Кабмін вирішив впродовж двох тижнів підготувати нову методику, згідно з якою норми споживання розраховуватимуть окремо для різних регіонів, - з урахуванням їх особливостей.

Окрім цього, Кабмін вирішив скасувати свою базову постанову №619 від 1996 року - раніше норми коригувалися внесенням зміною до постанови. Останні зміни 29 квітня 2015 року про подвійне зниження нормативів споживання газу, це рішення було оскаржене в судах усіх інстанцій, і, за даними В. Демчишина, облгази планували з лютого нараховувати плату за нормою не 3, а 6 куб. м для домогосподарств, що використовують тільки плиту.

"619 постанову ми скасовуємо, приймаємо нову. Приберемо предмет, який вони оскаржать. Облгази будуть задоволені", - сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів в квітні 2015 року удвічі знизив нормативи споживання газу для населення без лічильників. Якщо раніше норматив споживання газу домогосподарств, які використовують тільки газову плиту за наявності центрального опалювання, становив 6 куб. м/міс. на одну людину, то після зниження - 3 куб. м. Для домогосподарств із плитою і без центрального опаленя норматив був знижений з 9 куб. м до 4,5 куб. м, а з плитою і водонагрівачем - з 18 до 9 куб. м.

Вищий адміністративний суд України скасував постанову Кабінету Міністрів №237 від 29 квітня 2015 року про подвійне зниження нормативів споживання газу для домогосподарств без лічильників.

На думку суду, зниження нормативу споживання було проведене незаконно. За увесь період, коли застосовувалася постанова Кабміну №237 (травень 2015 року - січень 2016 року), необхідно здійснити перерахунок з доплатою від населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА