14:09 26.02.2016

Закупівлі через міжнародні організації дали змогу уникнути участі "компаній-прокладок"

2 хв читати
Закупівлі через міжнародні організації дали змогу уникнути участі "компаній-прокладок"

Закупівлі лікарських засобів через міжнародні організації дали змогу отримати дуже хороші ціни і практично - уникнути участі "компаній-прокладок", вважає міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

"При закупівлях через міжнародні організації був більший вибір учасників, практично не було компаній-прокладок, ми змогли вийти безпосередньо на виробника", - сказав він журналістам в п'ятницю.

У свою чергу, директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра зазначив, що учасники закупівель, які проводить ця міжнародна організація по всьому світу, "усвідомлюють, що за таких закупівель не може бути ніяких підкилимових ігор і маніпуляцій".

"Ми не маємо толерантності до компаній, які ведуть такі підкилимові ігри. Тому ми працюємо чесно, а ціни, які ми отримуємо, - дуже хороші. Якщо якась компанія хоче погратися в якусь гру, запропонувавши завищену ціну, то у випадку з ПРООН така гра неможлива, оскільки їй доводиться конкурувати за цінами з провідними світовими виробниками з Франції, Індії, Англії, Нідерландів. Це нереально", - сказав він.

При цьому Я.Хімстра зазначив, що українські компанії змогли запропонувати "дуже хороші ціни".

"Це означає, що вони є конкурентоздатними на світовому ринку. Це хороша новина", - зазначив він.

За інформацією ПРООН, лікарські засоби для лікування туберкульозу будуть закуплені зокрема, у компанії Macleods Pharmaceuticals (Індія) на загальну суму понад $3,443 млн, Lupin Limited (Індія) на суму $124,933 тис., Svizera Europe (Нідерланди) - майже на $387,690 тис., ТОВ "Юрія-Фарм" - на $771,112 тис., ПрАТ "Медфармком Центр"(Київ) - на понад $1,237 млн, що входить до групи "Лекхім" ПрАТ "Технолог" (Умань) - на майже $628,918 тис., ПАТ "Київмедпрепарат" - на $396,21 тис.

Загальна вартість контрактів становитиме понад $6,72 млн без урахування витрат на послуги внутрішньої логістики (зокрема послуги аеропортів і митниці), а також комісії ПРООН.

Як повідомлялося, програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) підписала договори з сімома компаніями про закупівлю 18 протитуберкульозних засобів на загальну суму $6,720 млн, відповідна інформація була оприлюднена під час присвяченої підписанню договорів прес-конференції в п'ятницю. Ще один договір - у стадії підготовки.

Постачання перших препаратів очікується в квітні поточного року.

Економія коштів на закупівлі цих препаратів через ПРООН становила близько $1 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА