16:16 26.02.2016

"Правий сектор" заблокував роботу відділення ПриватБанку на дві години у відповідь на вимогу ідентифікувати клієнта

2 хв читати
"Правий сектор" заблокував роботу відділення ПриватБанку на дві години у відповідь на вимогу ідентифікувати клієнта

Представники "Правого сектора" з 10:00 до 12:00 в п'ятницю заблокували роботу Черкаського регіонального управління найбільшого в Україні Приватбанку (Дніпропетровськ) і обслуговування клієнтів у банкоматах і терміналах самообслуговування, повідомляється в прес-релізі фінустанови.

Як наголошується в повідомленні, такі радикальні заходи були вжиті у зв'язку з неможливістю клієнта зняти кошти з рахунку ГО "Центр навчання і реабілітації добровольців" після його відмови пройти встановлений порядок банківського обслуговування.

"Грошові кошти не були заблоковані, але для їх зняття глава організації мав пройти повну ідентифікацію як клієнт банку, що передбачає наявність фінансового телефону. Кожен клієнт банку знає, що фінтелефон гарантує безпеку руху грошових коштів шляхом розсилки смс-паролів для підтвердження здійснення операцій , - наголошується в повідомленні з посиланням на слова керівника прямого обслуговування малого та середнього бізнесу ПриватБанку Дмитра Васильєва.

Керівник організації категорично відмовився проводити банківське обслуговування в установленому для всіх клієнтів порядку.

Більш того, представники "Правого сектора" заявили, що блокуватимуть банк доти, доки не будуть виконані умови із нестандартного банківського обслуговування.

Після згоди головного банку на індивідуальне обслуговування, клієнту була видана банківська карта для здійснення платежів як юрособи.

Станом на 12:00 банк відновив роботу в повному обсязі.

Як повідомлялося, Національний банк України (НБУ) звернувся з проханням до клієнтів банків сприяти проведенню ідентифікації на підставі того, що банки зобов'язані провести ідентифікацію клієнтів до кінця 2015 року.

При цьому центробанк наголосив, що просить банки провести ідентифікацію клієнтів і не вимагає блокування карток фізичних осіб.

"Закон про протидію відмиванню доходів вимагає регулярної ідентифікації клієнтів. Це міжнародна практика, що передусім допомагає у боротьбі зі схемними операціями і відмиванням коштів", - пояснює регулятор у повідомленні.

ПриватБанк заснований у 1992 році. Станом на 7 липня 2015 року його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов і Ігор Коломойський з частками по 45,3182%.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року з розміром загальних активів (241,809 млрд грн) банк був найбільшим серед 123 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА