17:30 26.02.2016

Україна пропонує Енергоспівтовариству 6 проектів для можливого доступу до фінансування ЄС

2 хв читати
Україна пропонує Енергоспівтовариству 6 проектів для можливого доступу до фінансування ЄС

Україна пропонує включити до переліку проектів інтересу Енергетичного співтовариства (PECI projects) три проекти в електроенергетиці, два - в газовому секторі й один - в нафтовому, реалізація яких у перспективі може відбуватися за рахунок інструменту фінансування ЄС.

Як повідомив директор департаменту планування та європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості Михайло Бно-Айріян на своїй сторінці у Facebook, презентація цих проектів секретаріату Енергетичного співтовариства відбулася у Відні в п'ятницю.

Він уточнив, що в електроенергетиці йдеться про з'єднання енергосистеми України з європейською енергосистемою ENTSO-E в асинхронному режимі шляхом включення лінії ПЛ-750 кВ Хмельницька АЕС - Жешув (Польща) зі спорудженням зв'язку постійного струму, а також про реконструкцію ПЛ-400 кВ Мукачеве (Україна) - Велке Капушани (Словаччина) та відновлення ПЛ Южно-Українська АЕС (Україна) – Ісакча (Румунія).

За словами чиновника, в газовому секторі Київ пропонує включити до числа PECI projects будівництво газопроводу-інтерконектора Україна-Польща та забезпечення транспортної потужності з Угорщини в Україну на гарантованій основі, а в нафтовій сфері - будівництво нафтопроводу Броди-Адамова Застава (Польща).

М.Бно-Айріян уточнив, що загалом від країн-учасниць співтовариства подано 34 проекти, які консультанти Енергоспівтовариства аналізуватимуть для визначення найбільш перспективних та економічно ефективних, щоб після додаткових консультацій затвердити підсумковий перелік міністерським рішенням у грудні цього року.

"Зазначені проекти згодом зможуть отримати відповідну фінансову підтримку з боку європейських структур. Ми на це сподіваємося", - зазначив представник Міненерговугілля України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА