11:04 27.02.2016

У низці російських міст відбулися акції пам'яті Нємцова, затримано шістьох учасників маршу в Кемерові

2 хв читати
У низці російських міст відбулися акції пам'яті Нємцова, затримано шістьох учасників маршу в Кемерові

В низці сибірських міст Російської Федерації відбулися акції, присвячені річниці загибелі російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

У м. Кемерові учасники акції зібралися на площі Волкова, звідки планували пройти маршем, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Сибір".

Перед початком заходу до присутніх на площі звернувся керівник управління організації охорони громадського порядку і взаємодії з органами виконавчої влади ГУ МВС Росії у Кемеровській області Валерій Плахотя, повідомивши, що акція не узгоджена, і запропонувавши відмовитися від її проведення.

Однак частина присутніх вирішила пройти вулицею маршем. У результаті шістьох осіб було затримано. В.Плахотя уточнив журналістам, що затриманих підозрюють у "порушенні закону N54" (федеральний закон "Про збори, мітинги, демонстрації, процесії та пікетування").

У Барнаулі санкціонований мітинг відбувся біля пам'ятника жертвам політичних репресій на майдані Свободи. Як передає кореспондент агентства, учасники пам'ятної акції поклали квіти до фотографії Б.Нємцова, яку вони також принесли з собою і встановили поблизу пам'ятника.

"Вбивство Нємцова - це удар по нашому майбутньому і майбутньому наших дітей, по конституції, державі. Ми сподівалися, що до річниці смерті знайдуть замовників убивства, але знайдено лише виконавців", - сказав організатор акції Геннадій Шейда.

Він зазначив, що Б.Нємцов боровся за свободу думати, діяти і жити "за це його і вбили".

У Томську на пікет пам'яті Б.Нємцова зібралися кілька десятків людей, передає кореспондент агентства. Акція проходить на площі біля дитячого льодового містечка. Учасники тримають у руках плакати та фотографії Б.Нємцова. Поліція не втручається в те, що відбувається.

Опозиційного політика Б.Нємцова вбили в ніч на 28 лютого в центрі Москви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА