13:27 29.02.2016

Кабмін створив конкурсну комісію з відбору кандидатів на посаду директора Держбюро розслідувань

3 хв читати
Кабмін створив конкурсну комісію з відбору кандидатів на посаду директора Держбюро розслідувань

Кабінет Міністрів України затвердив склад конкурсної комісії щодо створення Державного бюро розслідувань у складі 6 осіб – по три представники від президента і уряду, і очікує ще трьох представників від парламенту.

"Ми призначаємо конкурсну комісію 6 з 9 членів, ми очікуємо від Верховної Ради України трьох кандидатів у конкурсну комісію. Також постановою Кабміну ми створюємо Державне бюро розслідувань як центральний орган виконавчий влади. На завтра призначаємо перше засідання конкурсної комісії для того. щоб розпочати процедуру призначення директора ДБР", - заявив на позачерговому засіданні уряду в понеділок у Києві прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Під час засідання Кабмін затвердив кандидатури шістьох членів комісії, а саме від уряду - першого заступника голови Еку МВС Згуладзе, першого заступника голови Мін'юсту Наталю Севостьянову і члена колегії МВС, народного депутата Антона Геращенка (фракція "Народний фронт") і від президента – завідувача кафедри цивільного права юридичного факультету Київського національного університету ім.Шевченка, академіка Національної академії правових наук України Романа Майданика, професора кафедри теорії права та держави юрфаку КНУ Т. Шевченка Віктора Самохвалова і партнера юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяну Сліпачук.

Прем'єр також відзначив важливість затвердження українським парламентом змін до закону про Держбюро розслідувань для того, щоб функції слідства залишалися в органах прокуратури доти, доки ДБР не почне повноцінно функціонувати.

Таким чином, члени уряду на позачерговому засіданні в понеділок ухвалили постанову про персональний склад конкурсної комісії із визначення керівника ДБР, про створення центрального органу виконавчої влади – Бюро, яке почне функціонувати після призначення керівника і формування всієї структури.

Крім того, уряд прийняв звернення до парламенту з проханням подати своїх кандидатів до конкурсної комісії з обрання директора ДБР та за необхідності внести зміни до закону про це Бюро.

"Третій пункт – звернення до парламенту для того, щоб він подав своїх кандидатів у конкурсну комісію на призначення директора ДБР, а також звернення до парламенту щодо необхідності проголосувати за зміни і доповнення до закону України про ДБР", - сказав А. Яценюк.

Раніше в неділю, 29 лютого, президент України Петро Порошенко підписав указ "Про визначення осіб до складу комісії із проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань", повідомляє прес-служба глави держави.

В інформації, оприлюдненій на сайті президента в суботу ввечері, йдеться, що до складу комісії від глави держави увійшли: завідувач кафедри цивільного права юридичного факультету Київського національного університету, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Роман Майданик,

Як повідомлялося, закон України "Про Державне бюро розслідувань" був ухвалений Верховною Радою 12 листопада 2015р і підписаний президентом 14 січня 2016г. Згідно з документом, закон набуває чинності з дня створення Кабінетом Міністрів Державного бюро розслідувань, але не пізніше 1 березня 2016 року.

У лютому в Генпрокуратурі України закликали Верховну Раду відтермінувати набуття чинності цього закону, щоб не допустити критичної ситуації з розслідуванням "майданівських" справ.

Державне бюро розслідувань - центральний орган виконавчої влади, що здійснює правоохоронну діяльність з метою попередження, виявлення, припинення, розкриття і розслідування злочинів, віднесених до його компетенції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок -

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА