14:51 29.02.2016

Голову громадянського корпусу "Азов-Крим" Краснова катували і намагалися отримати свідчення про нібито заховану зброю - адвокат

2 хв читати
Голову громадянського корпусу "Азов-Крим" Краснова катували і намагалися отримати свідчення про нібито заховану зброю - адвокат

Адвокат голови громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова Андрій Мамалига заявляє, що його підзахисного катували в лісі і на допиті в Службі безпеки України, намагаючись отримати свідчення про нібито заховану зброю.

"Його спочатку затримали, потім зв'язали руки, ноги, очі скотчем, затягли в ліс і близько 6 годин катували, вимагаючи від нього визнати, що він сховав зброю, після цього ці ж люди його доправили до приміщення СБУ на Володимирській ", - розповів адвокат журналістам у понеділок у Києві.

За його словами, з С. Красновим була також його дівчина Оксана Шелест. Її також затримана, і невідомо, що з нею наразі відбувається.

Адвокат також поінформував, що у С. Краснова були представники уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської. "Вони відзняли і описали побої, які є на тілі Станіслава", - сказав А. Мамалига.

Він повідомив, що в понеділок увечері або у вівторок очікується обрання запобіжного заходу в суді, і захист наполягатиме на обранні запобіжного заходу, не пов'язаного з утриманням під вартою.

А. Мамалига також уточнив, що кримінальне правопорушення за статтею 263 Кримінального кодексу, що інкримінують його підзахисному, розслідують органами внутрішніх справ. "Виникає питання, чому цим займається СБУ", - додав він.

При цьому адвокат не виключив, що СБУ висуне С. Краснову додаткові підозри. "У будь-якому разі мене цікавлять аргументи СБУ щодо його тортур, які були не лише в лісі, але і на вулиці Володимирській", - сказав правозахисник.

"Від Станіслава вимагали (сказати) нібито він щось заховав, але йому нічого не показували. Наскільки мені відомо, він нічого не підписував", - додав А. Мамалига.

Адвокат також висловив припущення, що за інцидентом стоїть "гра розвідок і контррозвідок", і "спроба розгромити добровольчий батальйон ОУН, оскільки справа пов'язана зі справою Миколи Коханівського" (командир добровольчого батальйону ОУН М.Коханівського – ІФ).

Як повідомлялося, в ніч на неділю, лютого, у Київській області співробітники Служби безпеки України затримали голову громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова, з пізнього вечора неділі активісти проводили акцію під стінами будівлі Служби безпеки України в Києві на вул. Володимирській, вимагаючи пояснення причин затримання С. Краснова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА