16:34 29.02.2016

СБУ звинувачує екс-співвласника і екс-зампреда Укргазбанку у виведенні застав

2 хв читати
СБУ звинувачує екс-співвласника і екс-зампреда Укргазбанку у виведенні застав

Один з колишніх приватних власників націоналізованого Укргазбанку і колишній заступник голови правління, зламавши базу даних, вивели майно з-під застави і зняли обмеження на його реалізацію, заявляє Служба безпеки України (СБУ).

"Під заставою у держбанку в Києві були дві земельні ділянки вартістю майже 55 млн грн. Діючи за дорученням від комерційних структур, ділянки яких були під заставою, зловмисники продали одну з них, а другу оформили в іпотеку", - повідомив прес-центр СБУ.

Згідно з повідомленням, спільно з прокуратурою і міліцією вдалося запобігти угоді з відчуження майна Укргазбанку і повернути йому право власності на земельні ділянки.

"Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності організаторів угоди з державним майном", - заявляє СБУ, не уточнюючи інших подробиць.

Співвласник Укргазбанку Василь Горбаль у своєму блозі в мережі Facebook стверджує, що йдеться нібито про Олексія Омельяненка і зампреда В.Ткаченка та 5 тис. кв. м на вул. Старонаводницькій.

Для підтвердження В. Горбаль наводить копію витягу з кримінального провадження №42015100010000360. Згідно з нею, заява надійшла на початку листопада 2015 року.

АБ "Укргазбанк" створений в 1993 році. До жовтня-2015 держава володіла 94,9409% його акцій.

Згідно з даними НБУ, на 1 жовтня 2015 року Укргазбанк за розміром активів займав 11-те місце (34,044 млрд грн) серед 123 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА