17:14 29.02.2016

Краснов отримав інструкції від російського куратора щодо використання вибухівки– СБУ

2 хв читати
Краснов отримав інструкції від російського куратора щодо використання вибухівки– СБУ

Голова громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов, якого затримали співробітники Служби безпеки України і який наразі перебуває в СІЗО СБУ, під час спілкування зі своїм куратором з російських спецслужб отримав інструкції із застосування вибухівки, що перебувала в його розпорядженні.

"Під час останньої зустрічі (з куратором з РФ – ІФ) обговорювалося, зокрема, і питання можливого використання вибухівки, вилученої нами поблизу Києва", - заявив на брифінгу в понеділок у Києві керівник апарату представника СБУ Олександр Ткачук.

Раніше на брифінгу він повідомив, що співробітники СБУ затримали С. Краснова в Київській області в безпосередній близькості від знайденої і, можливо, залишеної ним схованки з вибухівкою і зброєю.

"У криївці було знайдено та вилучено пластичну вибухівку в тротиловому еквіваленті приблизно 42 кг. Це за обсягом руйнівної дії приблизно як 7 протитанкових мін. Також було вилучено 5 корпусів бойових гранат, 6 механізмів до вибухівок, а також 10 детонаторів", - заявив О. Ткачук.

"Гранати і вибухівку Краснов раніше вилучив зі схованки, облаштованої особами, імена яких слідству вже майже відомі. Цей схрон вони облаштували на трасі Одеса - Київ у Ставищенському районі", - поінформував він.

"У нас немає сумнівів, що схованку під Києвом Краснов зробив своїми руками", - додав начальник апарату глави СБУ.

Водночас він наголосив, що зараз С. Краснову інкримінується злочин, передбачений ст. 263 КК. "Тривають обшуки та інші слідчі дії, протягом 72 години суд обере йому запобіжний захід", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи відповідає дійсності інформація про сильне побиття С. Краснова під час затримання співробітниками СБУ, О. Ткачук сказав: "Після закладення схованки він почав тікати, наші співробітники намагалися його зупинити, він чинив опір. А можливість фізичного впливу – без цього не обійтися, якщо людина чинить опір".

Розповідаючи про затримання одночасно з С. Красновим активістки Оксани Шелест, представник СБУ зазначив, що ступінь її провини доведе слідство.

Він також поінформував, що про події поінформовано керівництво полку "Азов", встановлено, що керівництво полку не було обізнано щодо дій затриманого С. Краснова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА