15:26 01.03.2016

Мінфін України розпочав комплексну верифікацію одержувачів соціальних виплат

2 хв читати
Мінфін України розпочав комплексну верифікацію одержувачів соціальних виплат

Міністерство фінансів України розпочало системну комплексну верифікацію одержувачів соціальних виплат, повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько.

"Наша мета - не зменшення витрат, а збільшення їх ефективності та адресності. Верифікація - це в жодному разі не скасування соцвиплат, вона не загрожує чесним громадянам. Наша мета - виявити шахраїв і тих, хто явно не має права на одержання такої соціальної допомоги", - сказала міністр на прес-конференції у вівторок.

Вона наголосила, що верифікація не створить дискомфорту громадянам. "Процес верифікації передбачає виключно аналіз даних, отриманих з офіційних джерел", - сказала вона.

За її словами, у разі виявлення відхилень Мінфін повідомить про це відомству, що здійснює виплати, яке може прийняти рішення про призупинення тих чи тих виплат.

Н.Яресько також повідомила, що у 2015 році Мінфін уже провів пілотний проект верифікації щодо переселенців, який дозволив зберегти для держбюджету більше ніж 1 млрд грн.

За її словами, потенційна економія видатків бюджету в 2016 році в результаті верифікації одержувачів соціальних виплат може сягнути щонайменше 5 млрд грн.

Міністр фінансів також повідомила, що з урахуванням витрат Пенсійного фонду на всі програми соціальної підтримки в 2016 році буде спрямовано понад 350 млрд грн.

Як повідомив під час прес-конференції заступник міністра фінансів Роман Качур, перша верифікація завершиться до 1 липня, а потім здійснюватиметься регулярно.

"Процес верифікації не є одноразовою акцією, вона має відбуватися регулярно... Надалі з певною періодичністю - раз на квартал або частіше - цей процес відбуватиметься", - додав заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА