12:33 02.03.2016

Керівництво Ялти відвідало Ніццу, де підписало "листа про наміри"

2 хв читати
Керівництво Ялти відвідало Ніццу, де підписало "листа про наміри"

Мер французької Ніцци Крістіан Естрозі (Christian Estrosi) повідомив про візит делегації керівництва Ялти (окупована АР Крим), під час якого було підписано "листа про наміри" і відновлено дружні відносини, йдеться в повідомленні інтернет-видання "Європейська правда", яке посилається на сайт К.Естрозі.

В оприлюдненій у середу інформації зазначено, що ялтинська делегація за участю посла РФ у Франції Олександра Орлова перебувала з візитом у Ніцці з 26 лютого по 1 березня.

У К.Естрозі назвали візит делегації дуже "символічним", оскільки він був здійснений вперше з часу "проведення референдуму про незалежність і приєднання до Росії".

"Продовжуючи підписання угоди про побратимські стосунки між Ялтою і Ніццою 26 листопада 1960 року, мер Ніцци у присутності посла РФ у Франції зустрівся з мером Ялти Андрієм Ростенком для підписання листа про наміри з розвитку дружніх відносин і поновлення побратимських відносин між Ялтою і Ніццою", - йдеться в повідомленні на сайті мера французького міста.

"Європейська правда" зазначає, що з боку К.Естрозі це вже не перший прояв дружніх почуттів щодо Росії. Під час візиту до Москви він розкритикував уряд Франції через небажання постачати "Містралі". Також на знак підтримки Російської Федерації написав кілька повідомлень російською мовою у Twitter.

Водночас голова адміністрації кримської Ялти Андрій Ростенко повідомив "Інтерфаксу" (Interfax.ru) в середу, що він із К.Есторзі підписали у Франції меморандум про наміри продовжувати партнерські відносини, які існують між містами з 1960 року.

"На офіційне запрошення мера Ніцци Крістіана Естрозі прибула офіційна делегація під моїм керівництвом для підписання меморандуму щодо підготовки підписання угоди про продовження дружніх, партнерських зв'язків між нашими містами. Ми підписали меморандум про подальші дії 29 лютого в Ніцці. Угоду найімовірніше буде підписано в Ялті найближчим часом, цього року", - сказав А.Ростенко.

Ялта та Ніцца мають побратимські зв'язки з 1960 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА