13:59 02.03.2016

Голова ГК "Азов" Краснов заявив, що контактував із іноземними спецслужбами та інформував про це українські спецслужби, але не СБУ

2 хв читати
Голова ГК "Азов" Краснов заявив, що контактував із іноземними спецслужбами та інформував про це українські спецслужби, але не СБУ

Голова громадянського корпусу "Азов" у Криму Станіслав Краснов, якого Служба безпеки України, окрім іншого, звинувачує в роботі на Росію, заявляє, що інформував "відповідні" українські спецслужби про свої контакти з іноземними спецслужбами.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час прес-конференції в середу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, чи передавав він списки своїх іноземним спецслужбам, як про це раніше заявляли в Службі безпеки України, С. Краснов сказав: "З приводу якихось моїх відносин із спецслужбами інших держав - всі такі факти я одразу повідомляв відповідним українським спецслужбам. І на чиїсь інтереси, окрім України, я не працював".

При цьому, відповідаючи на запитання журналістів, чому в СБУ його звинувачують у співпраці з російськими спецслужбами, якщо він інформував про це, С. Краснов зазначив: "Я не казав, що щось розповідав СБУ. "Я говорив, що "відповідним спецслужбам". У нас дуже багато відповідних спецслужб".

Розповідаючи про контакти зі спецслужбами РФ, активіст сказав: "Те, що такі факти були, я не буду заперечувати. Вони були у всіх, хто займається громадською діяльністю. Але я підписував документ про нерозголошення".

Як повідомлялося, у ніч на 28 лютого 2016 року співробітники СБУ затримали в Київській області С. Краснова і О. Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили до СІЗО СБУ.

У СБУ заявили, що С. Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Зокрема, стверджують у спецслужбі, 10-13 лютого глава "Азов-Крим" перебував у Білорусі, де зустрічався зі своїм російським куратором, прізвище якого відоме спецслужбам. У СБУ також заявили, що спецслужби РФ окреслили С. Краснову завдання підготувати вбивство активіста в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом, щоб дестабілізувати ситуацію і дати російській стороні привід для вторгнення в Херсонську область; при цьому відповідальність лягла б на активістів і полк "Азов".

У ніч на середу закінчився термін попереднього затримання С. Краснова і, оскільки суд наразі не ухвалив рішення про запобіжний захід, затриманого було звільнено. У середу о 14.00 мав відбутися суд за позовом СБУ про арешт як запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА