15:38 02.03.2016

Суд змінив поліцейському Олійнику запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт

2 хв читати
Суд змінив поліцейському Олійнику запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт

Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід для патрульного поліцейського Сергія Олійника з утримання під вартою на домашній арешт.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення суд прийняв на засіданні в середу в Києві. Згідно з рішенням суду, С.Олійник перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 17 квітня.

Як повідомлялося, в ніч на 7 лютого поліцейські Києва застосували табельну зброю для зупинки автомобіля BMW, водій якого влаштував перегони вулицями Києва. При цьому був смертельно поранений пасажир автомобіля. Поліцейські, які брали участь у переслідуванні та затриманні, на час перевірки відсторонені від служби.

У ніч на 19 лютого Печерський районний суд Києва ухвалив взяти під варту до 18 квітня інспектора управління патрульної поліції Києва Сергія Олійника, який стріляв по автомобілю BMW під час переслідування.

Міністр внутрішніх справ України А.Аваков заявив, що арештом цього поліцейського судді і прокурори хочуть дискредитувати нову поліцію.

Заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що С.Олійнику оголошено про підозру в перевищенні службових повноважень.

Кримінальне провадження за фактом загибелі юнака під час переслідування співробітниками патрульної поліції автомобіля BMW розпочато за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Адвокати С.Олійника заявляють про необхідність правильної кваліфікації дій свого підзахисного і загалом об'єктивного розгляду справи як прецеденту.

Стосовновод ж дій авто спочатку було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

1 березня 2016 року Голосіївський районний суд Києва обрав водієві BMW Р.Храпачевському, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

2 березня в прокуратурі Києва заявили, що подали апеляційну скаргу на рішення Голосіївського райсуду щодо обрання Р.Храпачевському запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА