16:50 02.03.2016

Контактна група підписала документ, який зобов'язує сторони скласти карти з розмінування на Донбасі до 31 березня

2 хв читати
Контактна група підписала документ, який зобов'язує сторони скласти карти з розмінування на Донбасі до 31 березня

Тристороння контактна група на зустрічі в середу підписала два документи про нормалізацію обстановки на Донбасі на лінії зіткнення, заявив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

"Перше - це документ з протимінної діяльності. Збройні сили і військові формування з обох сторін до 31 березня мають забезпечити позначення і скласти карти районів, що підлягають розмінуванню. Друге - це документ про повну заборону на навчання із застосуванням всіх видів бойових озброєнь. Ця заборона вступає в силу в ніч 4 березня за київським часом ", - сказав М.Сайдік.

Спецпредставник ОБСЄ уточнив, що згідно з підписаними документами, розмінуванню підлягають в пріоритетному порядку території, що безпосередньо прилягають до контрольно-пропускних пунктів на лінії зіткнення, що використовується для переміщення цивільних осіб, а також уздовж доріг, що ведуть до цих пунктів.

Сторони також зобов'язалися провести відповідну роз'яснювальну роботу з місцевим населенням, додав він.

"Координацією питань розмінування займатиметься спільний центр контролю та координації за сприяння спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - сказав М.Сайдік.

Він також висловив сподівання, що практика обміну полоненими в Донбасі триватиме.

"Були обміни минулого тижня, сподіваюся, що вони будуть і в майбутньому", - сказав спецпредставник ОБСЄ.

Раніше джерело на переговорах повідомило "Інтерфаксу", що були "парафовані два документи: графік розмінування і документ про заборону навчань у радіусі 30-км від лінії зіткнення".

Представники сторін доправлять документи до Києва, Донецька і Луганська для підписання, додало джерело.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА