09:29 03.03.2016

У 2016 році аеропорт "Харків" планує збільшити пасажиропотік більш ніж у півтора разу

2 хв читати
У 2016 році аеропорт "Харків" планує збільшити пасажиропотік більш ніж у півтора разу

Міжнародний аеропорт "Харків" планує в 2016 р. збільшити пасажиропотік на 60% порівняно з 2015 р, заявив генеральний директор аеропорту Володимир Васильченко.

"Наш план цього року - показати зростання до 2015 року в середньому близько 60%, тобто йдеться про те, що в 2016 році ми плануємо перевезти близько 550 тисяч пасажирів", - сказав В.Васильченко журналістам у четвер.

За його словами, збільшити пасажиропотік заплановано зокрема за рахунок збільшення рейсів за курортними напрямками.

"Буквально позавчора відбулося засідання спеціальної комісії при Міністерстві інфраструктури, що визначає нові призначення на рейси. По Харкову було досить велика кількість заявок. Перш за все, це курортні напрямки, пов'язані з поїздками до Туреччини, Чорногорії, два рейси до Греції (Іракліон і Салоніки) , плюс до цих рейсів можливо будуть польоти на Туніс. Ми плануємо також розвивати і збільшувати частоти на тих рейсах, які вже існують. Крім того, ми працюємо і сподіваємося, що в цьому році відновимо польоти до Арабських Еміратів ", - сказав В.Васильченко .

Він також повідомив, що за підсумками лютого зростання пасажиропотоку становило 78%.

Як повідомлялося, щомісячне збільшення пасажиропотоку міжнародного аеропорту "Харків" порівняно з аналогічним періодом 2014 р. спостерігається з вересня 2015р.

У січні пасажиропотік зріс на 31% порівняно з аналогічним періодом 2015 року і становив 32 тис.255 пасажирів.

Харківський аеропорт має злітно-посадочну смугу завдовжки 2220 м і завширки 50 м. На його території розташовані два пасажирські термінали з пропускною спроможністю 100 і 650 чол./год.

Аеропортом через компанію "Нью Системс АМ" управляє компанія DCH, створена на базі активів, що раніше мали неформальну назву "група УкрСиббанку", після того як два партнери цієї групи - Олександр Ярославський і Ернест Галієв - вирішили їх розділити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА