10:16 03.03.2016

Співвласника групи "Агротрейд" призначено консулом Австрії в Харкові

2 хв читати
Співвласника групи "Агротрейд" призначено консулом Австрії в Харкові

Харківський бізнесмен Всеволод Кожемяко, співвласник групи "Агротрейд" став почесним консулом Австрії в Харкові.

"Сьогодні в МЗС України в Києві у присутності посла Республіки Австрія в Україні Херміні Поппеллер у досить урочистій обстановці мав честь отримати від керівника департаменту протоколу Ольги Чубрікової остаточний папір (екзекватуру) на виконання обов'язків почесного консула Республіки Австрія в Харкові", - написав В.Кожем’яко на своїй сторінці в Facebook у середу пізно ввечері.

"Буду робити все, щоб познайомити харків'ян з цією прекрасною країною. Особливо важливо це для української молоді", - додав він.

Як повідомлялося, з листопада 2006 року почесним консулом Австрії в Харкові був бізнесмен Олександр Давтян. У вересні 2011 року він повідомив, що після завершення терміну чотирирічного договору вирішив не продовжувати його, оскільки вважав за краще депутатську діяльність. "Я відмовився від продовження, тому що відповідно до українського законодавства депутат не може бути консулом. Був такий безглуздий наказ Міністерства закордонних справ, який насправді порушує мої конституційні права. Якщо я консул іншої держави, але громадянин України - чому я не можу бути депутатом?", - запитав О.Давтян.

Група "Агротрейд" - вертикально інтегрований холдинг, що займається виробництвом, переробкою, зберіганням і торгівлею сільгосппродукцією. До складу групи входять 16 сільгосппідприємств, 12 елеваторів і хлібоприймальних підприємств загальною потужністю зберігання 530 тис. тонн. Холдинг обробляє 65 тис. га сільськогосподарських угідь у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській і Харківській областях.

Як зазначено на сайті "Агротрейд", група входить до ТОП-10 українських зернотрейдерів та контролює 3% експортного ринку зерна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА