14:38 03.03.2016

Порошенко помилував росіянина для звільнення журналістки Варфоломєєвої

2 хв читати
Порошенко помилував росіянина для звільнення журналістки Варфоломєєвої

Президент України Петро Порошенко помилував російського громадянина для звільнення української журналістки Марії Варфоломєєвої, помилуваних громадянина передали на окуповану територію, повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Багато разів бойовики відкладали обмін або навмисне його зривали. Для звільнення Марії президент помилував російського громадянина, якого сьогодні передали на окуповану територію", - написав С.Цеголко на сторінці в Facebook.

У свою чергу, представник України в політичній підгрупі Тристоронній контактній групи по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко (фракція "Блок Петра Порошенка"), яка брала участь у звільненні журналістки, повідомила, що М.Варфоломеєва провела в застінках бойовиків 14 місяців. "Її затримали за звинуваченням у "шпигунстві", за проукраїнську позицію, за активну участь у Євромайдані в рідному місті, за патріотичну символіку на фото в соцмережах. Від 9 січня 2015 року її сім'я, друзі, СБУ, журналістська спільнота, волонтери - всі ми боролися за її звільнення", - пише І.Геращенко на сторінці у Фейсбук.

За її словами, на зустрічах в Мінську питання звільнення М.Варфоломеєвої порушували неодноразово, але бойовики тривалий час відмовлялися навіть включити її в списки обміну. "А потім виставили як умову передачу їм чергового визволителя, що заблукав, посланця "російської весни", - додала депутат.

І.Геращенко зазначила, що сьогоднішнє звільнення сталося завдяки тому, що президент України Петро Порошенко тримав цю справу на особистому контролі. "Заради звільнення Марії він помилував громадянина РФ Горбунова, засудженого на тривалий термін за злочини проти територіальної цілісності нашої держави. Горбунов - ще один доказ присутності російських найманців на нашій землі", - повідомила вона.

За словами нардепа, П.Порошенко в телефонній розмові з Марією запропонував їй пройти курс реабілітації та лікування в медичному центрі, де колись мали право лікуватися тільки чиновники.

Як повідомлялося, в четвер українська журналістка М.Варфоломеева була звільнена з полону бойовиків "ЛНР", де вона перебувала понад рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА