12:24 04.03.2016

На Луганщині затримано організаторів "референдуму" 2014 року - СБУ

1 хв читати
На Луганщині затримано організаторів "референдуму" 2014 року - СБУ

У Луганській області затримали голову і депутата однієї із сільських рад Новоайдарського району за організацію в травні 2014 року "референдуму" у низці сіл області, повідомляє прес-центр Службі безпеки України.

"Разом зі спільниками жінки за кілька годин організували фейкове "волевиявлення" в селах Капітанове та Муратове... Голова сільради вдома видала депутатам скриньки для голосування. Списки виборців і печатки вони отримали від "активіста" взагалі на вулиці. Потім обходили двори місцевих жителів та переконували селян у необхідності проголосувати, щоб "референдум" вважався таким, що відбувся. Підрахунок голосів і складання протоколів "члени комісії" здійснили в лісі", - йдеться в повідомленні.

У СБУ поінформували, що голові і депутату повідомлено про підозру в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене представником влади), за який передбачено від п’яти до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Суд обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У службі нагадали, що в лютому 2016 року було взято під варту "заступника голови комісії", яка брала безпосередню участь в організації сепаратистського референдуму в селах Новоайдарського району.

Триває досудове слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА